Projectomschrijving

In Jeruzalem leeft een groot aantal Joodse en Arabische gezinnen onder de armoedegrens. Kinderen van ouders die de schoollunch niet kunnen betalen, zitten met een lege maag op school. De Joodse organisatie Yad Elie wil helpen door maaltijden te verstrekken aan de armsten, ongeacht geloof of afkomst. Daarnaast verzorgt Yad Elie op vele manieren voorlichting over gezonde voeding aan leraren en ouders. De kans op een gezonde ontwikkeling voor kinderen wordt op deze manier vergroot.

Waarom dit project?

‘Geen kind mag honger lijden in het land van melk en honing.’ Dat vinden de mensen van Yad Elie, en deputaten zijn het roerend met hen eens. Deputaten werken in dit project nauw samen met het Centrum voor Israëlstudies (CiS). Wie dagelijks een gezonde maaltijd moet missen, kan zich niet goed ontwikkelen, zowel lichamelijk als geestelijk. Yad Elie biedt Arabische en Joodse kinderen op school een gezonde maaltijd aan. Daarnaast krijgen onderwijzers en ouders voorlichting over het belang van goede voeding.

Impact

Het afgelopen jaar legden Joodse en Arabische tieners in het Jerusalem Forrest samen een moestuin aan. Bij diverse scholen werden schooltuintjes en boomgaardjes aangelegd en het beheer werd overdragen aan de scholen zelf. Er werd op scholen voorlichting gegeven over gezondheid en voeding. Yad Elie is blij met het enthousiasme van de scholen die ze bezoeken. Velen zien het belang van goede voeding in.

Wat kunnen we leren?

Zelfs in een ontwikkeld land kan armoede wijder verbreid zijn dan je zou vermoeden. Dat geldt niet alleen voor Israël. Wie zelf rijk gezegend is, mag mensen dichtbij en ver weg helpen.

Deel dit artikel via

Uw donatie

Doneer op een andere manier

Bekijk deze projecten

Multicultureel kinderkamp

Lees meer

Training onderwijzers

Lees meer