Projectomschrijving

Jemima helpt in Palestijns gebied gehandicapte kinderen en hun ouders. Vanwege lange wachtlijsten voor het tehuis begon Jemima een paar jaar geleden met thuiszorg. Deze methode werpt haar vruchten af! Door de veelal Arabische kinderen thuis te bezoeken en oefeningen voor te doen aan de ouders, kunnen therapeuten veel kinderen helpen. Een maatschappelijk werker bezoekt de ouders om hun te leren accepteren dat hun kind anders is dan andere kinderen.

Waarom dit project?

In de Arabische wereld worden kinderen met een handicap gezien als een vloek voor de betrokken gezinnen. De missie van Jemima, vanuit een christelijk perspectief opgezet, is om dat te doorbreken. Mede door de Home Based Intervention (thuis verzorgen en opvangen van gehandicapten) lukt dat steeds beter. Fysiotherapeuten en maatschappelijk werkers bezoeken gezinnen in hun eigen huis om daar specialistische hulp te bieden. Dat onderdeel van het project, wordt door onze kerken gesteund. De wijze waarop Jemima wordt geleid en aangestuurd geeft vertrouwen in de toekomst van het hele Jemima project waartoe ook opvang van ernstig gehandicapten behoort.

Impact

Gehandicapte kinderen worden niet langer beschouwd als straf of vloek. Mensen leren inzien dat een gehandicapt kind even waardevol is als een ander. Zo wordt er niet alleen vooruitgang geboekt met het oog op de lichamelijke ontwikkeling van het gehandicapte kind, maar ook op de geestelijke ontwikkelingen van de hele gemeenschap.

Wat kunnen we leren?

Deputaten hebben dit project bezocht en zijn diep onder de indruk van de gevolgen die het thuiszorgproject heeft in de levens en de harten van mensen, zelfs al zijn ze elkaars ‘tegenstanders’.

Deel dit artikel via

Uw donatie

Doneer op een andere manier

Bekijk deze projecten

Hulp aan Soedanese vluchtelingen

Lees meer

Begeleiding hiv/aidspatiënten

Lees meer