Projectomschrijving

In een arm land als Nepal is de lagere status van vrouwen diep in de samenleving geworteld. Jongens ontvangen meer waardering en voedsel en hebben betere toegang tot onderwijs en gezondheidszorg. Familieproblemen, werkloosheid en groepsdruk lokken verslavingen uit. ACN, namens 43 kerken in Pokhara actief, helpt vrouwelijke druggebruikers. Zij behandelen de verslaving én begeleiden hen bij een goede terugkeer in de gemeenschap. Daarbij worden familieleden ingeschakeld en is er veel aandacht voor scholing van de vrouwen.

Waarom dit project?

Vanwege hun positie en het feit dat 40% van de Nepalese bevolking onder de armoedegrens leeft, vormen vrouwen een erg kwetsbare groep. Bij ACN beginnen de druggebruiksters aan een ontwenningskuur van enkele weken. Zodra die horde is genomen, krijgen ze onderwijs en leren zij vaardigheden zoals naaien of het houden van kippen. Daarnaast betrekt ACN de familie van iedere cliënt bij hun rehabilitatie en verhelpt men gezondheidsproblemen. De vrouwen leren ontspannen te leven en maken kennis met het christelijk geloof.

Impact

Het lukt gemiddeld 10 cliënten per jaar om te rehabiliteren. Door het traject krijgen ze hun eigenwaarde terug, bouwen ze zelfvertrouwen op en onderhouden ze goede contacten met hun familie. Vrouwen met kinderen verzorgen hun kroost beter. Sommige vrouwen gaan opnieuw naar school, anderen beginnen een eigen bedrijfje of kunnen re-integreren bij hun vorige werkgever. Er is nieuwe hoop en toekomstperspectief!

Wat kunnen we leren?

Waar een wil is, is een weg uit de verslavingsproblematiek. Met toewijding, professionele hulp en geduld herstelt 90% van de aangemelde vrouwen zowel lichamelijk als geestelijk. Een proces dat de moeite waard is en waar het getuigenis van Christus’ liefde voor mensen vanuit gaat! Hoe kijken wij naar onze (verslaafde) medemens, hoe is onze houding naar hen?

Deel dit artikel via

Uw donatie

Doneer op een andere manier

Bekijk deze projecten

Armoede bestrijden

Lees meer

Begeleiding hiv/aidspatiënten

Lees meer