Projectomschrijving

De haven van Rotterdam wordt jaarlijks door zo’n duizenden schepen met hun bemanning aangedaan. De zeevarenden leiden een eenzaam bestaan en staan er in geval van moeiten of spanningen alleen voor. Ds. Jan Willem Ester is havenpastor en brengt boordbezoeken aan deze zeevarenden.

Waarom dit project?

De Rotterdamse haven wordt jaarlijks door zo’n 400.000 zeevarenden vanuit de hele wereld bezocht. Zij zijn vaak lange tijd van huis en komen zo goed als niet van boord. Niemand staat hen bij in hun persoonlijke moeiten of bij spanningen aan boord. Daarom bezoekt havenpastor ds. Jan Willem Ester hen. Hij is in dienst van de stichting SOS Zeevarenden. Hij bezoekt zeevarenden aan boord en biedt hen een luisterend oor.

Impact

Maar de hulp gaat verder. Hij biedt hen ook praktische hulp als bijvoorbeeld telefoonkaarten, lectuur of warme kleding. En hij vertelt hen over God, die er altijd voor hen is, waar ze ook zijn. Door middel van moderne sociale media kan er ook na het boordbezoek contact zijn. Daardoor is er nazorg, onafhankelijk van de waar de zeevarenden zich bevinden. Zo worden zeevarenden met Woord en daad geholpen.

Wat kunnen we leren?

Ook ruwe zeebonken hebben hulp nodig. Laten we daar niet voor terugschrikken en ook hen gedenken in onze gebeden.

Deel dit artikel via

Uw donatie

Doneer op een andere manier

Bekijk deze projecten

Familiehuis Schollevaar - Capelle aan de IJssel

Lees meer

Armoede­verlichting en gemeenschaps­vorming

Lees meer