De niet-geregistreerde baptisten in Rusland zenden evangelisten uit in heel Rusland. Ruim vijfentwintig jaar geleden hebben zij ook Oleg Ljoebitsj uitgezonden als evangelist. Hij kwam terecht in Norilsk, een grote stad midden op het schiereiland Tajmyr in Siberië. Het ligt op 3000 kilometer ten noordoosten van Moskou, ruim 350 kilometer ten noorden van de poolcirkel. Er wonen zo’n 300.000 mensen in Norilsk. Het grootste deel van het jaar is de temperatuur daar dik onder nul. Evangelist Oleg Ljoebitsj legt in de zomer per boot en in de winter per auto en sneeuwscooter duizenden kilometers af om mensen te bereiken die vaak erg afgelegen en eenzaam wonen. Hij wordt daarbij geholpen door een team van evangelisten. Zij proberen Nentsen en Dolganen te bereiken. Dit zijn rendierhouders, vissers en jagers, die onder barre omstandigheden leven en werken.

Dit filmpje geeft u een inkijkje in het leven in Tajmyr.

Voertuigen, Bijbels en toerusting

De stichting Friedensstimme wil zoveel mogelijk christenen in ons land betrekken bij het werk van de broeders en zusters van de niet-geregistreerde baptistengemeenten in de voormalige Sovjet-Unie. Sinds 2010 ondersteunen zendingsdeputaten het werk van br. Ljoebitsj en zijn team via stichting Friedensstimme. Zending helpt via Plusprojecten om goede materialen aan te schaffen: zware voertuigen die zulke temperaturen aan kunnen. Zending draagt ook bij aan Bijbelmateriaal dat wordt meegenomen om uitgedeeld te worden. Eens per twee jaar werken Nederlandse predikanten mee aan de toerustingsconferentie voor evangelisten in Norilsk. Zij gaan samen met br. Ljoebitsj en anderen de toendra op om te evangeliseren. Zending is dankbaar dat er zowel met geld als met Bijbels onderwijs geholpen kan worden.

Steun de evangelisten in Tajmyr

Helpt u mee om het zendingswerk in Siberië mogelijk te maken?! Dit kan door gebed, maar ook door middel van financiële steun. U kunt doneren via het donatieformulier hieronder of uw gift overmaken naar IBAN NL22 RABO 0365 1306 48 t.n.v. Landelijk Kerkelijk Bureau CGK, onder vermelding van: buitenlandse zending – Tajmyr.

Financiële giften zijn fiscaal aftrekbaar.

Deel dit artikel via

Uw donatie

Doneer op een andere manier