Projectomschrijving

In  het noorden van Cambodja is de armoede groot. Dorpen met duizenden inwoners leven ver onder de armoedegrens. Stichting PNKS, die wij steunen, helpt in deze kwetsbare situatie door het geven van trainingen over hoe je een bedrijfje kunt opzetten met geiten (melk, vlees) of kippen (eieren, vlees). Ook graaft PNKS dorpsvijvers die in de regentijd gevuld worden om van daaruit het vee drinken te geven en het land te irrigeren.

Waarom dit project?

De inwoners van de dorpen in Cambodja zijn slecht geschoold. Ze kappen bomen om het hout te kunnen verkopen. Met als gevolg dat hun leven nog meer wordt bedreigd door ernstige ontbossing en klimaatverandering. Daarom stimuleert PNKS de bewustwording dat je zelf iets kunt doen om de ontbossing en klimaatverandering tegen te gaan. En ook door het opzetten van een eigen bedrijfje om in het levensonderhoud te voorzien.

Impact

Door de inzet van PNKS genereren de inwoners meer inkomen, waardoor hun kinderen naar school kunnen. De mensen bouwen zelf waterputten, waardoor het hele dorp schoon drinkwater heeft. Op die manier worden er banen gecreëerd voor de inwoners en kunnen ze in het levensonderhoud van hun gezinnen voorzien.

Wat kunnen we leren?

De mensen in het noorden van Cambodja krijgen scholing over wat ze zelf kunnen doen om de klimaatverandering tegen te gaan. Denken wij daar wel voldoende over na?

Deel dit artikel via

Uw donatie

Doneer op een andere manier

Bekijk deze projecten

Armoede bestrijden

Lees meer

Zelfredzame weduwen, wezen en gehandicapten

Lees meer