Projectomschrijving

In Brazilië komen tieners vanwege hun gezinsomstandigheden makkelijk in de prostitutie of criminaliteit terecht. Velen raken ongewenst zwanger of gaan leven van diefstal of drugsverkoop. Om dit te voorkomen startte jeugdcentrum Jardim Colonial de cursus ‘Voorbereid de toekomst in!’. Bevlogen docenten trainen jongeren in sociale vaardigheden, het organiseren van taken, computergebruik, financieel beheer en solliciteren. Zo vergroten zij hun kans op werk en realiseren zij hun verlangen naar een beter leven.

Waarom dit project?

Dit project in de stad Castro is bestemd voor kansarme jongeren tussen de 14 en 18 jaar. Het is voor hen erg lastig de vicieuze cirkel van armoede te doorbreken: drugs, criminaliteit en tienerzwangerschappen liggen op de loer. Het aanbieden van de cursus vergroot de kans op een goede, vaste baan. Bovendien worden jongeren gestimuleerd door te studeren.

Impact

Door middel van een individueel begeleidingsplan gaan de docenten na welke kwaliteiten de jongeren hebben en wat verbeterpunten zijn. Door middel van gesprekken en evaluaties behalen de jongeren stap voor stap doelen omtrent gedrag, motivatie, activiteiten. Ondanks dat een klein deel van de jongeren de cursus niet afmaakt of na afloop werkeloos blijft, vindt het grootste deel gelukkig een officiële, betaalde baan. Een kwart van de jongeren stroomt door naar het MBO. Werken en leren loont: het geeft een stabiele toekomst!

Wat kunnen we leren?

Investeren in jongeren is belangrijk. Het is kostbaar en tijdrovend maar betaalt zich uit. Welke kansen bieden wij jongeren?

Deel dit artikel via

Uw donatie

Doneer op een andere manier

Bekijk deze projecten

Hoop voor Sanjongeren

Lees meer

Beurzen theologiestudenten

Lees meer

Werkgelegenheid en hiv-voorlichting

Lees meer