EBOM is de afkorting van Escóla Biblica Okhapelela Masu (Bijbelschool Bewaar het Woord). De school werd sinds 2005 in fasen gebouwd en ligt ongeveer vijf kilometer van Mocuba. Sinds 2019 zijn er twee gebouwen met leslokalen. Verder zijn er op de campus een slaapgebouw voor de studenten, een keukengebouw, een badgebouw, een wasgelegenheid en een bibliotheek en een mediagebouw. Er zijn een grote en een kleine alpendre: overdekte ruimtes in de buitenlucht, geschikt voor manifestaties, zoals diploma-uitreikingen.

Docenten en studenten

De Pedagogo van EBOM is pastor Teixeira. Hij geeft leiding aan deze opleiding. De lessen worden op mbo-niveau gegeven. De studenten komen viermaal per jaar voor enkele weken naar Mocuba. Daarbij wordt rekening gehouden met hun dagelijks werk (zij combineren hun studie vaak met andere bezigheden) en met het (regen)seizoen. Vanuit de deelnemende kerken worden gastdocenten naar de EBOM gestuurd. Dat gebeurt ook vanuit de zusterkerken in Nederland en Brazilië.

Erkenning

Nu AMITEM voor de Mozambikaanse wet geregistreerd is als een Mozambikaans opleidingsinstituut, kan er gewerkt worden aan de accreditatie van het EBOM-programma. Accreditatie geeft aan dat de kwaliteit van de opleiding positief is beoordeeld. Hierdoor kunnen cursisten met het diploma verder komen in Mozambique, bijvoorbeeld op hbo-niveau aan een andere opleiding. Totdat het zover is, gaat EBOM ‘onder dak’ bij een al erkende theologische opleiding in Mozambique: Hefsiba in de stad Tete, een opleiding die oorspronkelijk uit Zuid-Afrika komt.

Uw donatie

Doneer op een andere manier

Bekijk deze projecten