Onze kerken steunen het theologisch onderwijs in Mozambique. Wij komen er graag in uw gemeente over vertellen.

In Mozambique zijn wel kerken, maar nauwelijks goed opgeleide voorgangers met voldoende Bijbelkennis. “Ik preekte, maar ik wist niet wat ik zei,” vertelt predikant Mario Duarte Martin. “Toen ik hier naar de Bijbelschool ging, ontdekte ik dat wat ik preekte niet overeenkwam met de Heilige Schrift.” Hij is er dankbaar voor dat hij nu wel goed Bijbels onderlegd is.

Tijdens de burgeroorlog (1975-1992) luisterden mensen in de provincie Zambézia naar Bijbelse programma’s via Trans World Radio. Dankzij deze dagelijkse boodschap van hoop kwamen veel mensen tot geloof en ontstonden er kerkjes.

Trans World Radio vroeg zending om te helpen met theologisch onderwijs voor de voorgangers. De theologische school die in 1998 werd opgezet is inmiddels een door de overheid erkende opleiding en heeft een volledig Mozambikaanse staf. Er worden lessen op MBO-niveau gegeven, maar er zijn ook voluit Bijbelse cursussen voor catecheten die zelf nauwelijks kunnen lezen of schrijven.

Wij komen graag in uw gemeente een boeiende presentatie geven over het zendingswerk in Mozambique. Bijvoorbeeld op een zendingsdag of -avond, op een gemeenteavond of voor een vereniging. Beschikbare sprekers zijn drs. A. Hakvoort, drs. J.G. Kortleven, dr. B.A.T. Witzier, br. P.G.J. Nijsse en zendingsconsulent drs. W. van ’t Spijker.

Heeft u een warm hart voor zending? Nodig ons uit!

Uw donatie

Doneer op een andere manier

Bekijk deze projecten