Zoeken

Soort

Categorie

Naar resultaat

Nieuws

Rechten van de armen

De kerk speelde een belangrijke rol in de sociale wetgeving in de middeleeuwen. Mensen in armoede hadden dan ook veel meer rechten dan tegenwoordig.

Lees bericht

Van straatarm naar steenrijk

Divine belandde op straat. Dankzij het opvangcentrum Embrace heeft zij weer contact met haar familie en volgt zij een opleiding. Divine heeft weer hoop gekregen voor de toekomst!

Lees bericht

Schoon water voor Pakistaanse christenen

Christenen in Pakistan worden gediscrimineerd en zijn erg arm. Ze hebben bijvoorbeeld geen toegang tot schoon drinkwater. Wij helpen met een waterfiltersysteem.

Lees bericht
Vrouw zit met haar dochter in vluchtelingenkamp, Juba, Zuid-Soedan. foto: vlad_karavaev (iStockphoto)

Noodhulp Zuid-Soedan

De vluchtelingen in Zuid-Soedan dreigen te bezwijken onder de hongersnood. Diaconaat komt in actie. Help mee!

Lees bericht
gekleurde plastic letters, uitgestrooid over een roze en blauwe achtergrond

Kerkdienst vertalen met Kefas

Dankzij de vertaalapp van Kefas kunnen in Bunschoten de kerkdiensten in elke gewenste taal vertaald worden. "Wat fijn dat ik zo de dienst kan volgen, ik begrijp nu alles wat er gesproken wordt".

Lees bericht

Mijn leven is veranderd

Renisha overwon haar drugsverslaving volgde een opleiding. Nu werkt ze zelf in de verslavingskliniek die haar heeft geholpen.

Lees bericht

Voedselzekerheid in Mozambique

Diaconaat bracht een hartverwarmend werkbezoek aan het voedselzekerheidproject in Mozambique. Dit project werkt veel uit!

Lees bericht

Een dag op de kleuterschool in Kaikágu

De basisschool is voor Sankinderen in Botswana een hele uitdaging: omdat ze hun eigen taal spreken, kunnen ze het onderwijs in de landstaal niet goed volgen. Peuterschool Kaikagu bereidt ze voor op de ...

Lees bericht
Iryna deelt aardappels uit aan mensen in bevrijde gebieden in Oekraine

Hulp aan bevrijde gebieden in Oekraïne

Iryna Linnyk, directeur van rehabilitatiecentrum Het Anker in Oekraïne, is geregeld in bevrijde gebieden en bij de gevechtstroepen aan de grens, om daar hulp te bieden. Ze schrijft er over in een emo ...

Lees bericht