Zoeken

Soort

Categorie

Naar resultaat

Nieuws

Twee werelden

Door Marjanne Hendriksen In alle vroegte verlaat ik mijn huisje om naar de kerk te gaan. Ik haal mijn Zambiaanse buren op en samen verlaten we onze zendingspost. Het is een klein uurtje lopen. Een sma ...

Lees bericht

Leven in afhankelijkheid van God

Door Jozien Koelewijn Matatiele is een kleine plaats in de Oostkaap waar ik nu zo’n 2 jaar woon. Het is een plek waar iedereen van het platteland zijn boodschappen komt doen. Het is helaas lastig om ...

Lees bericht
Annejet speelt met een van de kinderen in het buurthuis

Frans leren om je roeping te verstaan

Annejet begon met een taalcursus Frans en belandde voor missionair diaconaal werk in een van de moeilijkste wijken van Marseille. Ze vertelt hoe dat is gegaan.

Lees bericht

Hoop voor de kerken

Zendeling Wilke den Hertog ziet mooie ontwikkelingen in Nederland. Is God de kerken in Nederland misschien aan het voorbereiden op iets nieuws?

Lees bericht

Dag van de verbroedering

4 februari is de dag van de verbroedering. Als christenen kunnen we daar heel veel mee in de ontmoeting met moslims, schrijft Cees Rentier.

Lees bericht

Laten we gaan kijken

Een tiener, vaste gast bij Familiehuis Schollevaar, gaat met kerst voor het eerst mee naar de kerk. "Mooi! Morgenochtend ga ik weer!"

Lees bericht

De Bijbel vertalen via Zoom

Janet is een vertaalconsulent voor Wycliffe Nederland. Als vertaalconsulent controleert ze samen met verschillende teams hun vertaling van de Bijbel. Ze controleert of het klopt met de Hebreeuwse teks ...

Lees bericht

De vreemdeling in ons midden

Wat zegt de Bijbel over vluchtelingen en hoe moeten we dat als christenen toepassen? Ds. Gé Drayer las het boek dat stichting Gave daarover publiceerde en schreef een recensie.

Lees bericht

Een goede strijd of een geestelijke strijd?

Zendingswerker Ab Mol woont en werkt in Isaan, Thailand. Hij schrijft over de geestelijke strijd die hij ervaart tijdens zijn werk.

Lees bericht

Burendag bij De Poster

Burendag geeft verbinding in de wijk. Voor pioniersplek De Poster een mooi aanknopingspunt om het werk te verstevigen en uit te breiden. En het slaat aan: "Dit is zo gezellig! Wanneer is het weer Bure ...

Lees bericht