Selecteer een pagina
Generic selectors
Alleen exacte overeenkomsten
Zoeken in de titel
Inhoudelijk zoeken
Post Type Selectors
dlm_download
Generic selectors
Alleen exacte overeenkomsten
Zoeken in de titel
Inhoudelijk zoeken
Post Type Selectors
dlm_download

Rita Blankenstijn 25 jaar in dienst

Op 1 september was het 25 jaar geleden dat zr. Rita Blanken­stijn begon bij het Diensten­bureau. In de jaren die volgden, heeft zij met name ook voor zending een belang­rijke rol vervuld. Genoeg reden om daar in Zendings­nieuws dankbaar bij stil te staan.

Rita begon op Vijftien Morgen, de plek naast de Bethelkerk in Veenendaal, waar toen het Diensten­bureau gevestigd was. Ze raakte al snel betrokken bij de verga­de­ringen van de verschil­lende commissies van zending. Vooral Zuid-Afrika kreeg haar aandacht.  Rita bracht een werkbezoek aan Venda, KwaNdebele en  Botswana. Maar ook Thailand bezocht ze, in verband met het vertrek van Jan en José van Eeken. Met name tijdens dat bezoek bleek hoe belangrijk het is dan niet alleen mannen betrokken zijn bij het werk in de zending.

In de loop van de jaren groeide Rita uit tot 'het centrum van het Diensten­bureau'; betrokken op iedereen en op de hoogte  van wat er in de CGK zich afspeelt. Door haar diepe persoon­lijke relatie tot God kon zij dingen loslaten en daardoor juist vasthouden.

Bij het etentje ter gelegenheid van haar jubileum waren zendings­de­pu­taten graag aanwezig, en sprak de voorzitter van deputaten, ds. Arie van der Zwan, passende woorden. We wensen Rita vanaf deze plaats van harte geluk toe met het jubileum dat zij vierde. En wensen haar voor de komende jaren toe dat zij steeds weer de kracht van God zal ontvangen.

 

Print Friendly, PDF & Email