Selecteer een pagina
Generic selectors
Alleen exacte overeenkomsten
Zoeken in de titel
Inhoudelijk zoeken
dlm_download
Generic selectors
Alleen exacte overeenkomsten
Zoeken in de titel
Inhoudelijk zoeken
dlm_download

Sarafinah doet tóch examen

Het was niet vanzelf­sprekend voor Sarafinah om naar school te gaan. Net als veel andere Sanjon­geren in Botswana valt zij makkelijk buiten allerlei vormen van onderwijs. Gelukkig trekt de organi­satie Window of Hope zich het lot van de San aan, een minder­heids­groep uit het noorden van Botswana. Het team van Window of Hope gaat de straat op om met jongeren in gesprek te gaan en biedt hulp.

Zo kwam Sarafinah bij Window of Hope terecht. Bij de start van het nieuw schooljaar was ze niet op komen dagen. De school meldde dit aan Window of Hope. Sarafinah bleek vanwege ruimte­gebrek niet meer bij haar tante te wonen en was daarom terug­ge­keerd naar haar moeder die 200 kilometer verderop in een neder­zetting woont.

Volgens haar tante had Sarafinah gehoord dat er op haar school in Ghanzi geen plek meer voor haar was. Window of Hope is daarop gaan bemid­delen tussen de school­di­recteur en Sarafinah. Zij was weer welkom op school om haar opleiding te vervolgen, wat een opluchting! Alleen had ze nu geen woonplek meer dichtbij school. Bij haar tante wonen kon niet meer en alter­na­tieven waren onmogelijk vanwege covid-19. Sarafinah verloor inmiddels de hoop om haar opleiding af te maken.

Maar het team van Window of Hope gaf niet op en kreeg contact met een ander familielid in Ghanzi. Die was bereid Sarafina voor een jaar in huis te nemen. En zo kan ze tóch haar opleiding gaan afronden en examen afleggen. Nu is het nog wachten op het opengaan van de scholen.

In 2020 begeleidde Window of Hope vijfen­veertig jongeren. Het team verzorgde geboor­te­do­cu­menten zodat plaatsing op scholen en stage­plekken mogelijk worden. Vijfen­veertig jongeren die niet doelloos rondhangen, maar begeleidt worden richting zelfstan­digheid en verant­woor­de­lijkheid. 
Lees hier meer infor­matie over dit project.

Print Friendly, PDF & Email