Selecteer een pagina
Generic selectors
Alleen exacte overeenkomsten
Zoeken in de titel
Inhoudelijk zoeken
Post Type Selectors
dlm_download
Generic selectors
Alleen exacte overeenkomsten
Zoeken in de titel
Inhoudelijk zoeken
Post Type Selectors
dlm_download
reddingsboei

schuilen in Father's House

een jaar oorlog

Op de avond van 24 februari 2022 zijn alle kinderen met een deel van de begeleiders en diverse pleeg­ge­zinnen in 4 touringcars vertrokken naar onze collega-organi­satie ’S Einlaedele te Freiburg.

Met hulp van de stad Freiburg kregen ruim twee honderd kinderen en volwas­senen onderdak in vluch­te­lin­gen­kampen verspreid over de stad. Om de zorg voor de vele kinderen te kunnen organi­seren, werd er Duits personeel aange­nomen. Binnen een half jaar zijn er voor de pleeg­ge­zinnen appar­te­menten en huizen gevonden. Met onder­steuning van de Duitse sociale dienst kunnen zij nu zelfstandig verder.

Na de zomer van 2022 kregen de kinderen en hun begeleiders beter onderdak. De 86 kinderen gaan inmiddels allemaal naar Duitse scholen en maken het goed. Zij zijn tot rust gekomen en vragen niet meer wanneer ze nu teruggaan.

het leven in Sviatopetrivske bij Kiev

bouwen

In de lege gebouwen van Father's House werken de mannen door. Zij mochten het land niet verlaten. Het blauwe huis wordt gereno­veerd. Na een pauze, in de eerste maanden van de oorlog, zijn we daarmee verder­gegaan, omdat de werklieden anders geen inkomen hebben. Bovendien is de verwachting dat prijzen voor bouwma­te­rialen enorm zullen toenemen.

schuilen

De leegstaande kamers en appar­te­menten van het gele gebouw werden al snel gevuld door binnen­landse vluch­te­lingen die een veilig onderdak zochten op hun vlucht van Oost-Oekraïne naar de Poolse grens. Mensen uit de regio Bucha en Irpen hebben er tijde­lijke woonruimte gekregen, omdat hun huizen helemaal vernield zijn.

Op het terrein is een schuil­kelder gemaakt met plaats voor 70 personen. De noodzaak om een goede schuil­kelder te hebben is het afgelopen jaar pijnlijk duidelijk geworden.

 

hulpgoederen

De mannen hebben een distri­butie opgezet van de hulpgoe­deren en het voedsel dat uit Freiburg binnenkomt. Zij verspreiden die onder mensen die de hulp het meest nodig hebben.

koffie, warmte en stroom

Er zijn diverse genera­toren aange­schaft, zodat het centrum ook tijdens black outs stroom heeft. De deuren zijn gastvrij geopend, zodat buurt­ge­noten hun mobieltjes kunnen opladen en een kop koffie komen drinken. Zo werden in alle rust al vele bemoe­di­gende gesprekken gevoerd. We bidden dat in die duisternis het Licht van het Evangelie zichtbaar mag zijn. Zie de foto's bovenaan dit bericht.

het leven in Vatutine

In de depen­dance van Father’s House in Vatutine hebben we nog steeds contact met Mercy House bij ds. Krivenko en zijn vrouw. Hier is een deel van het moeder- en babycentrum onder­ge­bracht.
Met alle ouderen en de patiënten in het hospice hebben zij besloten om te blijven waar ze zijn. Ook in Vatutine gingen de deuren gastvrij open voor wie maar een veilige plek nodig had. En ook dit centrum heeft te maken met hoge kosten voor voedsel en energie. Als er al stroom is… Diesel voor de generator is duur en vaak lastig verkrijgbaar.

dank voor uw steun!

Namens het bestuur van Fathers House ICF wil ik u heel hartelijk bedanken voor uw steun voor Oekraïne. De ontvangen bedragen zijn inmiddels besteed aan noodhulp en aan de oorlog gerela­teerde zaken.

Print Friendly, PDF & Email