Selecteer een pagina
Generic selectors
Alleen exacte overeenkomsten
Zoeken in de titel
Inhoudelijk zoeken
Post Type Selectors
dlm_download
Generic selectors
Alleen exacte overeenkomsten
Zoeken in de titel
Inhoudelijk zoeken
Post Type Selectors
dlm_download

totale verandering

In Nicaragua ontbreken voorzie­ningen voor werklozen en éénou­der­ge­zinnen. Het gevolg is dat er veel nood is. Een aantal kerken in Managua doorbreken de vicieuze cirkel van armoede, tekorten en gebrek aan scholing.

opleiding voor vrouwen

Zij zorgen samen voor beroeps­op­lei­dingen voor kansarme vrouwen. Zo kunnen zij in het levens­on­derhoud van hun gezin voorzien. Tijdens de opleiding is er ook ruimte voor de groep om zich samen te verdiepen in de Bijbel. 

Door COVID ging de training pas begin dit jaar van start. Zestig vrouwen deden een kappers­cursus, naaicursus of een opleiding om een sieraden winkel te starten. Alle trainingen waren volge­boekt en in juni werden de diploma’s uitge­reikt met een feeste­lijke bijeen­komst. Hieronder volgt een mooie ervaring van een de deelnemers. 

een nieuw mens in Christus

Mijn naam is Tania Busta­mante en ik woon in de wijk Cristo Rey in Tipitapa, Nicaragua. Ik heb drie kinderen. Ik bezoek de vaak kerk ‘Casa de Oración’, dat betekent Huis van gebed. Voor ik betrokken raakte bij de kerk en het project was mijn leven totaal anders. Ik had problemen met mijn gedrag en was een geweld­dadig persoon. Om die reden wonen twee van mijn kinderen niet bij mij. Maar nu ik de liefde van Christus heb gevonden, ben ik een nieuw mens. Christus heeft mijn leven veranderd. 

mijn eerste kapperszaak

Van onze predikant hoorde ik over een project voor vrouwen zonder een baan. Ik wilde graag mijn vaardig­heden leren kennen en ontwik­kelen en mocht beginnen met de kappers­cursus. Nu kan ik aan de slag om een eigen inkomen te verwerven. Met het starten van mijn kapperszaak heb ik de ruimte om te groeien, ontwik­kelen en uit te bouwen. 

Het is mijn verlangen om ook anderen te gaan helpen, zoals jullie mij hielpen. Ik ben alle mensen die het project mogelijk hebben gemaakt enorm dankbaar. Heel veel dank CGK voor jullie hulp. Gods zegen voor jullie!

Lees hier meer over dit project

Print Friendly, PDF & Email
CGK dienstenbureau 0318 582375 info@cgk.nl