Selecteer een pagina
Generic selectors
Alleen exacte overeenkomsten
Zoeken in de titel
Inhoudelijk zoeken
Post Type Selectors
dlm_download
Generic selectors
Alleen exacte overeenkomsten
Zoeken in de titel
Inhoudelijk zoeken
Post Type Selectors
dlm_download

van straatarm naar steenrijk

In het Embrace Center, een opvang­centrum in de stad Bujumbura in Burundi, vinden straat­kin­deren en kinderen met een beperking overdag een veilige plek. Het opvang­centrum, verbonden aan de lokale kerk Christian Life Minis­tries, betaalt voor 25 kinderen de school­kosten en biedt medische zorg, een dagelijkse maaltijd, bijles, sport, spel en ontspanning. Gedreven door Gods liefde en met persoon­lijke aandacht voor elk kind begeleidt het team hen naar zelfstan­digheid. Hierbij het verhaal van Divine Uwimana.

een leven op straat

Ik kom uit het binnenland van Burundi. Mijn vader kreeg een andere vrouw en ik dus een stief­moeder. Waar mijn moeder is, dat weet ik niet. Het ging niet met mijn stief­moeder. Mijn oom bood aan om mij mee te nemen naar de grote stad en voor mij te zorgen. Dit is niet goed gegaan en ik besloot dat het beter was om me aan te sluiten bij een groep kinderen die op de straat leefden. Ik heb in die tijd familie­leden gezien die naar me op zoek waren, maar ik hield me verborgen. Ik vertrouwde de mensen niet meer…

weer contact met de familie

Op straat had ik honger en was ik erg verdrietig. Toen kwam ik bij Embrace terecht. Eenmaal bij Embrace werd ik aange­moedigd om mijn familie weer op te zoeken. Er ging iemand met me mee, want ik vond het best spannend!

Ik werd bij aankomst omhelst door mijn vader; hij rende zo hard toen hij me zag, dat we samen op de grond vielen! Haha! Ik ben dankbaar dat ik mijn (half)broertjes en halfzusje weer heb terug gezien. Omdat ik nu al een tijd de basis­school volg in Bujumbura, ga ik voorlopig alleen in de vakanties naar mijn familie. Hier ben ik erg blij mee.

naar school en naar naailes

Op dit moment zit ik in groep 7 en na de zomer­va­kantie hoop ik naar groep 8 te gaan. Ik droom er van om kleding te kunnen naaien en zo zelfredzaam te worden. Drie keer per week ga ik naar 'Bravo minis­tries' waar ik, buiten mijn schooltijd om, mag leren naaien.

hoop voor de toekomst

Mijn leven is erg veranderd sinds ik bij Embrace hoor. Ik ben rustiger geworden en heb de Here Jezus leren kennen (ik zit op een koor en heb een eigen Bijbel gekregen!). Ik heb hoop gekregen voor de toekomst!

Print Friendly, PDF & Email