Selecteer een pagina
Generic selectors
Alleen exacte overeenkomsten
Zoeken in de titel
Inhoudelijk zoeken
dlm_download
Generic selectors
Alleen exacte overeenkomsten
Zoeken in de titel
Inhoudelijk zoeken
dlm_download

vandaag kan ik mijn moeder helpen met het opknappen van ons huis’

In Brazilië komen sommige tieners vanwege allerlei omstan­dig­heden makkelijk in de problemen met ongewenste zwanger­schap, diefstal, drank- en drugs­ge­bruik als gevolg. Kerken in Zuid-Brazilië startten het Jeugd­centrum Jardim Colonial in Castro. Bevlogen docenten trainen jongeren in sociale vaardig­heden, het organi­seren van taken, compu­ter­ge­bruik, finan­cieel beheer en solli­ci­teren. Ds. Arjan Witzier die in deze omgeving predikant was, zegt: ‘Dit project helpt scholieren van zes tot zeventien jaar met een sociaal kwetsbare achter­grond echt verder. Zichtbare liefde van Christus die uw steun waard is!’

Luana

Eén van de jongeren die door ‘Jardim’ begeleid werd, is Luana (foto midden). Ze woont met haar moeder en broer van 23 jaar in een vervallen huis. Haar broer gebruikt drugs en haar oudere zus was tiener­moeder en heeft nu 4 kinderen waarvan één verstan­delijk en licha­melijk gehan­dicapt. Omdat haar huis lager dan de straat is gebouwd, heeft het gezin vaak meubels in het water staan als het hard regende, waardoor alles muf ging ruiken.

haar verhaal:

Hoi, ik ben Luana, ik ben 21 jaar. Ik heb veel dromen die ik wil bereiken. Ik ben nu lerares en werk in een crèche met kinderen van 4 jaar oud. Ik heb in 2018 de cursus “Voorbereid de Toekomst In” gedaan. Voor mijn studie moest ik stage lopen, maar ik heb een aantal jaren ‘Jardim’ gevolgd en ik wil dit zeggen: ‘alles wat ik heb, ontving ik dankzij de cursus “Voorbereid de Toekomst In”. Tijdens de cursus heb ik geleerd in het openbaar te spreken, een betere houding te hebben tijdens het spreken, een werkstuk te presen­teren, geleerd over belang­rijke waarden zoals respect voor de ander en teamwerk. Ook heb ik veel bij de infor­ma­ti­ca­cursus geleerd.

In 2019 heb ik de Pabo afgerond en meegedaan aan de solli­ci­ta­tie­pro­cedure met assessment voor de crèche-taak. Ik had goede cijfers en kreeg de baan bij Creche Padre Lívio, waar ik nu groeps­leider ben. Vandaag kan ik mijn moeder helpen met het verbouwen van ons huis, dankzij mijn baan en in de toekomst wil ik mijn eigen huis hebben.

In dit alles ben ik God dankbaar. Hij is mijn steun en toeverlaat. Hij is altijd naast me geweest en alles wat ik bereikt heb in mijn leven, heb ik aan God te danken.  Ik vraag Hem dagelijks om bescherming, ook voor mijn familie. God is geweldig en zonder Hem ben ik niets!

Diaconaat CGK steunt dit bijzondere project. Lees meer op deze pagina .

Kijk het verhaal van Luana:

Print Friendly, PDF & Email