Selecteer een pagina
Generic selectors
Alleen exacte overeenkomsten
Zoeken in de titel
Inhoudelijk zoeken
Post Type Selectors
dlm_download
Generic selectors
Alleen exacte overeenkomsten
Zoeken in de titel
Inhoudelijk zoeken
Post Type Selectors
dlm_download
ds. Anne van Olst van Antwerpen

verlangen voor Girona

In 2017 werden Guido Groeneveld en Evelin Martinez uitge­zonden door de kerk van Antwerpen voor gemeen­testichting in Girona. Na een aanloop­pe­riode in Barcelona verhuisden zij eind vorig jaar naar die stad. Samen met ds. Anne van Olst van Antwerpen bracht ds. Willem van ‘t Spijker hun een bezoek en sprak over het verlangen voor Girona.

 Van de grond af opbouwen

Kerken zijn er wel in Girona, maar evange­lische kerken waar Catalaans gesproken wordt nog niet. Het Catalaans is wel een zeer belang­rijke taal om de mensen daar te bereiken. Met het verlangen om zo heel dicht bij de inwoners van Girona te komen, zijn Guido en Evelin hun leven daar begonnen.

Allerlei manieren worden gebruikt om contacten te leggen. Via de school van de kinderen gaat dat op een heel natuur­lijke manier. Maar ook via een cursus om met de naaima­chine om te leren gaan kun je op een laagdrem­pelige manier contact met mensen krijgen. Of door je aan te sluiten bij een groepje sport­fietsers. (Girona is een zeer geliefde trainingsplek, veel profwiel­renners uit heel de wereld hebben er een appartement.)

Via de contacten die zo worden opgebouwd hopen Guido en Evelin een klein team te kunnen opbouwen dat als kern kan dienen voor een nieuwe gemeente. Zodra er een paar mensen bijeen zijn, kun je beginnen met samen bidden en Bijbel­lezen, en onder Gods zegen kan dat uitgroeien tot een gemeente.

De gemeente in Barcelona, waar Guido en Evelin met hun gezin bij hoorden, heeft de moedige stap gezet om hen uit te zenden voor dit werk. Voor hen was het duidelijk dat dit de weg was die de Here wees.

Print Friendly, PDF & Email