Selecteer een pagina
Generic selectors
Alleen exacte overeenkomsten
Zoeken in de titel
Inhoudelijk zoeken
Post Type Selectors
dlm_download
Generic selectors
Alleen exacte overeenkomsten
Zoeken in de titel
Inhoudelijk zoeken
Post Type Selectors
dlm_download

werken aan vrijheid voor Farooq

Pakistan heeft meer dan 200 miljoen inwoners, waaronder 4 miljoen chris­tenen. Op de ranglijst chris­ten­ver­volging van Open Doors staat Pakistan op de 5e plaats. Het bekende verhaal van Asia Bibi laat goed zien dat chris­tenen het zwaar hebben. Vanwege hun lage positie in de maatschappij leven veel van hen in armoede. De voort­du­rende zorg om de veiligheid geeft spanning. Gul Irfan Khan is een van de chris­tenen die Pakistan ontvluchtte.

Mussel

Gul kwam in Nederland terecht en werd lid van de CGK van Mussel (Doorgeven september 2020, pagina 15). Vanuit Nederland is Gul blijven samen­werken met de Youth Welfare Associ­ation Youngson Abad (YWAY). YWAY is de jonge­ren­or­ga­ni­satie van de presby­te­ri­aanse kerken ten zuiden van Lahore in de steden Youngson Abad en Martinpur.

Farooq

In 2020 zijn we gestart met het steunen van een moestuin­project van YWAY. Zo kan het YWAY-team naar meer mensen uitreiken. Zoals naar Farooq, hij woont met zijn vrouw Sonia en hun dochtertje in de omgeving van Youngson Abad.

De afgelopen twee jaar werkte Farooq in een steen­bak­kerij. Zijn vader had een lening bij de eigenaar van de steen­bak­kerij en werkte daar om de lening af te betalen. Toen hij stierf, ging deze verplichting over op Farooq. Hij moet meer dan twaalf uur per dag werken en heeft slechts één dag in de maand vrij. Om de lening af te betalen wordt geld ingehouden op zijn salaris. Maar hij krijgt geen inzicht in het afbetalen van de lening en weet niet hoe lang hij dit werk nog moet doen. Zijn vrouw Sonia werkt in een andere steen­bak­kerij. Wat hier gebeurt, is wettelijk niet toege­staan en toch grijpen lokale overheden niet in. 

YWAY onder­steunt deze gezinnen en vraagt ons te bidden voor mensen als Farooq en voor mogelijk­heden om hen uit slavernij te bevrijden. Daarnaast wil men nieuwe situaties als die van Farooq voorkomen.

Lees meer over dit project op deze pagina

Print Friendly, PDF & Email