Selecteer een pagina
Generic selectors
Alleen exacte overeenkomsten
Zoeken in de titel
Inhoudelijk zoeken
Zoeken in posts
Zoeken op pagina's
dlm_download
Generic selectors
Alleen exacte overeenkomsten
Zoeken in de titel
Inhoudelijk zoeken
Zoeken in posts
Zoeken op pagina's
dlm_download

wie wil ons les komen geven?

Met je ouders meever­huizen naar Thailand betekent voor kinderen enorm veel. Je ziet je oma en opa niet meer, je moet je vriendjes vaarwel zeggen, je krijgt een nieuwe school. Dat laatste is iets waar je elke dag mee te maken hebt. Gelukkig zijn er mogelijk­heden om ‘gewoon’ in je eigen taal les te krijgen. Maar, dan moet er wel steeds iemand zijn, die een jaar wil komen lesgeven in het buitenland!

Voor Lizette en Matthias den Hertog, die met hun ouders in Thailand wonen, kwam juf Silvia. Voor Loïs, Boaz en Jesse Mol, die oktober vorig jaar ook met hun ouders naar Thailand gingen, kwam juf Ellen. Zij zal een heel jaar lesgeven. Silvia geeft les tot het verlof van de familie Den Hertog dat dit jaar van maart tot juni is. Maar daarna? Wie wil hen daarna les komen geven?

Silvia gaat in maart weer terug naar Nederland, en Ellen gaat aan het eind van dit jaar weer terug.

Silvia vertelt hoe het is om les te geven in het buitenland: ‘In het afgelopen halfjaar was ik de leerkracht in het gezin van Wilke en Marlies den Hertog. Voordat ik dit avontuur aanging, had ik het gevoel eens wat anders te willen, verder te kijken dan het onderwijs waar ik toen werkzaam was. Ik merkte ook dat God bezig was om mij te veran­deren en klaar te maken voor deze grote stap. Ik vond het mega-spannend, maar ben wel, samen met God, deze reis aangegaan. Aan het eind van de periode hier kan ik oprecht zeggen dat ik er geen moment spijt van heb gehad. Het is zo'n unieke ervaring om in een andere cultuur te leven en iets mee te krijgen van het zendingswerk in het dorp. Natuurlijk mis je soms de dingen in Nederland, maar dat weegt niet op tegen wat je ervoor terug krijgt. Mocht je ook nadenken over het werk als leerkracht in de zending, stuur dan gerust een mail. Leuk om met je in contact te komen!’.

Kijk hier voor meer infor­matie.

Is het iets voor u, voor jou? Of ken je iemand van wie je denkt: dat is iets voor haar of hem? Laat het ons weten: zending@cgk.nl.

Print Friendly, PDF & Email