Selecteer een pagina
Generic selectors
Alleen exacte overeenkomsten
Zoeken in de titel
Inhoudelijk zoeken
Post Type Selectors
dlm_download
Generic selectors
Alleen exacte overeenkomsten
Zoeken in de titel
Inhoudelijk zoeken
Post Type Selectors
dlm_download

zelf speelgoed maken

Speelgoed koop je in Nederland in de winkel. In D’Kar, een dorpje in de Kalaha­ri­woestijn, zijn geen speel­goed­winkels. Maar waar spelen de kinderen dan mee? Ze maken zelf hun speelgoed en zijn daar heel goed in. In de gemeente van Leerdam wilden de kinderen wel eens weten wat je zelf voor speelgoed kunt maken …

De kinderen in D’Kar gebruiken een oud blikje dat ze naast de weg vinden. Of een stuk ijzer­draad of oude lompen. Voor de kinderen van de zondags­school in Leerdam was dat ook de uitdaging: probeer met afval­ma­te­riaal zelf speelgoed te maken. Op die manier wilde de zendings­com­missie het project dat door de gemeente gesteund wordt, dichter bij de kinderen brengen.

Er kwam grote creati­viteit los bij de kinderen. De kinderen maakten een poppenhuis van een lege motor­oliefles, een knikkerspel van een leeg melkpak, een voetbalspel van een oude doos en instal­la­tie­draad. Ook maakten ze een auto van een lege doos, een springtouw van restjes wol die tot een koord gepunnikt waren, een raket, een visnet. Je kunt het zo gek niet bedenken of het werd gemaakt. De kinderen uit Leerdam kunnen heel goed concur­reren met de kinderen in D’Kar.

Hier leest u meer over het zendingswerk in Botswana. 

Print Friendly, PDF & Email
CGK dienstenbureau 0318 582375 info@cgk.nl