Je diploma aan de universiteit halen is altijd een mooi moment. Dat geldt zeker ook in Burundi. Dan wordt het echt feest. Want om te kunnen studeren moet je wel aan een aantal dingen voldoen. Je cijfers van de middelbare school moeten goed genoeg zijn. En dat is voor heel veel jongeren in dat land een punt: meestal moet je gewoon maar gaan werken, om een beetje bij te dragen aan het gezinsinkomen. Dus maak je je middelbare school niet af. Als je dat wel kunt, is er nog een ander punt: heb je wel geld voor de universiteit?

Dat is een van de redenen dat zending de kerken van de EPRB helpt met beurzen voor studenten die theologie willen studeren.

Een van die studenten is Ezechiël Murisho. Hij kreeg de kans en rondde onlangs zijn bachelor in theologie af met een mooi resultaat.

De tweede voorzitter van het synodebestuur, ds. John Ndizeye, schreef een kort dankwoord ter gelegenheid van de diplomering: ‘Wij danken u hartelijk. Dit is een deel van uw inspanning tijdens het moeilijke moment van EPRB, maar u accepteert wat wij u hebben voorgesteld, zodat we vandaag een student hebben die de bijbel- en theologieafdeling heeft afgerond. Wij zijn gelukkig met het feit dat u zo veel God houdt. De Here zegene u en alle kerken.’

Ezechiël nam zijn moeder mee naar de diploma-uitreiking – en zij ziet er ook erg gelukkig uit! We wensen Ezechiël toe dat hij met veel zegen in de kerken in Burundi zal kunnen werken!

Deel dit artikel via

Ook interessant voor u