In hun rapport schrijven Hessel en Coby Visser over een mooie manier waarop de Bijbel ter sprake komt in hun omgeving. In de stad Gaborone kwamen ze in contact met het echtpaar Ashley en Percy Thaba. Zij hebben een team van medewerkers die campagnes organiseren over alles wat te maken heeft met huwelijk en gezin. Ze hebben al campagnes gehouden in verschillende steden in Botswana en daarbij in elke stad duizenden mensen bereikt. Ze baseren de cursus op de Bijbel en werken samen met de overheid.

Kennismaken

Doorgaans worden alle sectoren van het overheidsapparaat ingeschakeld, en komt een groot deel van een stad in aanraking met de inhoud van de campagne. Onlangs kwamen ze ook naar Gantsi. Hessel vertelt erover:

‘Afgelopen maandag is de Family Building Campaign van start gegaan. Een team van ca. twaalf man is uit Gaborone gekomen. We hebben een mooie accommodatie voor ze gevonden, vlak bij de Community Hall waar de campagne gehouden wordt dus dat is mooi. We hebben het team maandagavond bij ons thuis gehad voor een braai, zodat we elkaar ook wat beter konden leren kennen.

Leven vanuit de Bijbel

De opening van de cursus in Gantsi is op de nationale televisie in Botswana geweest. En er waren gelijk al een paar honderd mensen.

De opening werd gehouden in de kgotla, de traditionele gemeentelijke vergaderplek. De kgosi (de traditionele leider) staat ook helemaal achter het initiatief. En het is geweldig dat er zo openlijk over de Bijbel gesproken kon worden.

Gister (dinsdag) was de eerste cursusdag, en toen waren er al veel cursisten, maar vanochtend zat de hele Community Hall vol. En ‘s middags gingen de cursisten naar hun eigen plekken om anderen les te geven. We staan verwonderd over wat hier gebeurt, het is fantastisch om te zien dat er op zoveel verschillende plaatsen lesgegeven wordt in Bijbelse principes over huwelijk en gezin. We bidden dat veel mensen tot nieuwe inzichten mogen komen, en leren vanuit de Bijbel te leven, en dat mensen stabiele relaties krijgen, en in harmonie met elkaar gaan leven. Bidt u mee?

Lesgeven in een café

Ook een paar leden van het vertaalteam van Naro Language Project zijn van de partij, en zij geven dan ‘s middags les aan het team en aan anderen. Verder komt ds. Sibeko elke dag vanuit West-Hanahai. Hij was ook bereid om een paar gemeenteleden uit East-Hanahai op te halen. Die geven dan les in Hanahai: in de kerk, en aan een groep van het dorp. Er was vanmiddag ook al een groep actief in een bank!

En gister keken we onze ogen uit, omdat een hele groep jonge mannen op de lessen af kwam. En politieagenten geven les aan mensen in barretjes en cafés enzovoorts, het is echt ongelofelijk. We zijn dankbaar dat we deel uit mogen maken van deze campagne.’

Een cursist vertelt wat de campagne voor haar betekent.

Deel dit artikel via

Ook interessant voor u