In augustus brachten ds. Henk Polinder en ds. Willem van ’t Spijker een extra werkbezoek aan Botswana. Zij moesten daar een aantal moeilijke gesprekken voeren met de leiding van het Naro Language Project. Er was ook gelegenheid om de groeten te doen.

Extra aandacht soms nodig

Als regel bezoeken we vanuit Nederland eens per twee jaar de verschillende projecten die door zending worden ondersteund. Maar soms is een extra bezoek nodig. Meestal als dingen niet zo lekker lopen. Dan moet er extra gepraat worden. Of er moeten dingen anders georganiseerd worden. Beide werkbezoekers hebben een reeks gesprekken gevoerd met alle betrokkenen bij het Bijbelvertaalproject.

Dat begon al op de heenweg, vanuit Johannesburg naar Ghanzi. Toen werd eerst een bezoek gebracht aan het Botswaans Bijbelgenootschap in Gaborone voor een gesprek met de algemeen secretaris daar. Ook in D’kar werden verschillende gesprekken gevoerd: met de kerkenraad van D’kar die ruim dertig jaar geleden aan zending gevraagd had om het vertaalproject op te nemen, en met de staf en met de coördinator.

Hopelijk helpen de gesprekken, en de voorgenomen wijzigingen in de organisatiestructuur om de moeiten die er waren op te lossen. We zien graag dat het Bijbelvertaalproject afgerond wordt.

Groeten

Gelukkig was er naast alle zware gesprekken ook ruimte voor andere ontmoetingen. We konden kennismaken met de nieuwe woning van de familie van ds. Sibeko in East Hanahai en we bezochten de kerkdienst in Chobokoane, waar ds. Henk Polinder de groeten uit Nederland overbracht.

Deel dit artikel via

Ook interessant voor u