
zendingsdienst; een oproep om missionair te zijn
Hessel Visser, zendingswerker in Botswana, is niet alleen een goede Bijbelvertaler, hij heeft ook een duidelijke mening over preken. Hij zegt: ‘Zending moet een duidelijke plaats hebben in de preek die week aan week gehouden wordt. Het is belangrijk dat de preek missionair is en missionair maakt.’
Dit jaar gaf de synode aan deputaten zending de opdracht om – samen met o.a. deputaten evangelisatie en diaconaat – te werken aan een programma van toerusting met het oog op zendingsbewustzijn. De zendingsdienst sluit hier mooi bij aan. Hier leest u meer informatie over de zendingsdienst en hoe u een zendingsdienst kan afspreken voor uw gemeente.
Zendingsconsulent ds. Willem van ’t Spijker of de adviseur van zending, de TUA-docent missiologie ds. Jan van ’t Spijker gaan voor in een zendingsdienst. De visie van Hessel Visser en de opdracht van de synode zijn hierbij het uitgangspunt.
Een zendingsdienst is een ochtenddienst waarin zending centraal staat. Dat betekent twee dingen:
- er wordt vanuit de Bijbeltekst getekend hoe er een onlosmakelijke lijn ligt tussen het ontvangen van het goede nieuws en het getuige-zijn van de gelovige. De Here Jezus legt dit verband heel nadrukkelijk uit in Johannes 20:21: ‘Zoals de Vader mij heeft uitgezonden, zo zend ik jullie uit’.
- er wordt aandacht gegeven aan de projecten die zending ondersteunt. In een (korte) presentatie, tijdens of na de dienst, hoort u over de zendingsprojecten. Dat kan één specifiek project zijn, of juist een overzicht van alle projecten.
Wilt u een zendingsdienst in uw gemeente? De preekvoorziener kan vanaf 1 september 2021 een zendingsdienst aanvragen voor 2022. In november en december 2021 is er ook nog ruimte voor een zendingsdienst. Neem contact op met het Dienstenbureau: telefoonnummer: 0318-582362, e-mail: zending@cgk.nl