Selecteer een pagina
Generic selectors
Alleen exacte overeenkomsten
Zoeken in de titel
Inhoudelijk zoeken
Post Type Selectors
dlm_download
Generic selectors
Alleen exacte overeenkomsten
Zoeken in de titel
Inhoudelijk zoeken
Post Type Selectors
dlm_download

zet je huis AAN

- verbonden met elkaar en met de buurt -  Een prachtig initi­atief, dat we graag delen! Je kunt meedoen als kerk en als individu.

voor je kerk en voor je buurt

Houses Of Love is een beweging van chris­tenen die vanuit liefde voor God hun huis AAN zetten. Daarmee bedoelen we dat ze met hun huis iets willen betekenen voor mensen uit hun straat. Iemand kan er terecht voor wat warmte en gezel­ligheid, een luisterend oor en bemoediging.

In deze tijd is het lastig om kerk te zijn. Er is geen groot­schalige zondags­dienst mogelijk en de meeste gemeen­te­leden moeten noodge­dwongen thuis blijven. Waar kerkzijn groten­deels om draait, namelijk relaties en oog voor elkaar hebben, staat zorgelijk onder druk.

Houses Of Love helpt je om de huizen van je leden met elkaar te verbinden. In plaats van één kerkgebouw, heb je er straks misschien wel tientallen of honderden. Allemaal leden van je kerk die hun huis ook als een kerk zien.

hoe zit het met corona?

We kunnen ons voorstellen dat je met corona liever geen mensen in je huis binnenlaat. Aan de andere kant is het juist nu belangrijk om hoop te geven aan mensen om ons heen. Als je meedoet, bepaal je zelf hoever je hierin wil gaan.

Laat je maximaal één persoon toe? Wil je op afstand iemand bemoe­digen via WhatsApp of e-mail? Als je meedoet, reikt de organ­siatie ideeën aan. Jij bepaalt zelf hoe je in deze periode van betekenis wilt zijn.

Als jij ook iets wil betekenen voor je straat, voeg je dan bij deze huizen en meld je aan bij Houses Of Love. Zij zeggen:

  • We zetten je huis letterlijk op de kaart, zodat je gevonden kunt worden. Dat doen we veilig, want niemand ziet je adresgegevens.
  • We geven je een huisagenda waar je van alles in kunt zetten, zoals die ene stoel aan je eettafel die nog vrij is, een gezellige koffie­ochtend of een huisviering
  • We verbinden je met andere huizen, zodat je elkaar kunt inspi­reren en bemoedigen
  • We reiken corona­vrien­de­lijke ideeën aan
  • We geven hulpmiddelen
  • We geven advies, bijvoor­beeld over hoe je iemand uitnodigt
  • We helpen met het organi­seren van huisbij­een­komsten, zoals bijvoor­beeld ‘een kleur­rijke Kerst’
  • En als je ergens tegenaan loopt, zijn wij er voor je.

Lees er alles over op: https://www.housesoflove.org

_______

Bron: Houses of Love

Contact­per­sonen / meer infor­matie: Diensten­bureau via het e-mailadres in tijden van corona: verbinding@cgk.nl

alle corona­be­richten op onze website: www.cgk.nl/corona | hulp bieden en hulp vragen: www.nietalleen.nl

Print Friendly, PDF & Email