Voor diaconieën biedt diaconaat in samenwerking met SchuldHulpMaatje het webinar ‘Als kerk in 5 stappen aan de slag met geldzorgen’ aan. Het webinar wordt gehouden op maandag 24 juni van 20.00 tot 21.00 uur en deelname is gratis.

Praten over financiële problemen

Ingrijpende gebeurtenissen in ons leven, zoals ziekte of verlies van een partner, kunnen financiële gevolgen hebben en tot geldproblemen leiden. Uit onderzoek blijkt dat mensen met geldzorgen gemiddeld vijf jaar wachten tot ze om hulp vragen. Daarom is het belangrijk dat iemand in hun omgeving op tijd de vraag stelt: Red je het wel?

Startpakket ‘Red je het wel?’

De kerk zou dé plek moeten zijn waar in alle betrokkenheid en veiligheid de vraag gesteld kan worden of mensen hulp nodig hebben. In het webinar ‘Als kerk in 5 stappen aan de slag met geldzorgen’ wordt uitgelegd hoe je geldzorgen signaleert en bespreekbaar maakt, hoe je ondersteuning kunt bieden en hoe je daarin kunt samenwerken met SchuldHulpMaatje en/of HipHelpt. Tenslotte wordt uitgelegd hoe het startpakket ‘Red je het wel’ als hulpmiddel ingezet kan worden. Dat pakket bevat kant en klare materialen om gemeenteleden te helpen naar elkaar om te zien tijdens ingrijpende gebeurtenissen zoals ziekte, uit elkaar gaan en inkomen verliezen.

Op de website van SchuldHulpMaatje staat meer informatie over het startpakket ‘Red je het wel?’

Aanmelden

Het webinar vindt via Teams plaats. De link krijg je een dag voor het webinar toegestuurd via de mail. Deelname is gratis.

Deel dit artikel via

Ook interessant voor u