“Wil jij hapjes maken voor de Burendag?” vragen we aan de bezoekers van de vrouwenmorgen. “Oh ja, Burendag. Gezellig! Wanneer is dat?” Tja, dat duurt bij het vragen nog drie weken, maar wij willen op tijd het eten regelen. De dames kunnen die drie weken niet overzien. “Misschien heb ik dan wel bezoek! Ik weet niet of ik kan. Maar als ik kan dan wil ik wat maken.”

Inmiddels is de Burendag geweest. Na een aantal jaar organiseren weet iedereen hoe leuk het is en neemt ieder eigen buren en bekenden mee. Voor de kinderen is er een sport- en knutselactiviteit en een springkussen. De rommelmarktkraam trekt de nodige bezoekers. Met de lekkere hapjes kwam het gelukkig ook goed, we hebben van alle lekkernijen genoten!

De Burendag biedt veel gezelligheid en daarmee samenbinding in de wijk en rond het Posterwerk. Het brengt mensen letterlijk over de drempel. Daardoor kunnen we contact leggen en vertellen wat er te doen is in De Poster. Meiden zijn uitgenodigd voor de meidenclub, andere bezoekers weer voor de taalles of de huiswerkbegeleiding. Een groepje vrouwen begreep dat wij christenen zijn. De Islam was toch wel het beste geloof zeiden ze, maar eigenlijk wilden ze best eens weten wat christenen nu geloven en denken. Zo bood de Burendag allerlei aanknopingspunten om ons werk in de wijk te verstevigen en uit te breiden.

Een bezoeker gaf aan: “Dit is zo gezellig! Wanneer is het weer Burendag?” Dat is pas volgend jaar… Maar misschien zien we hem terug op een andere mooie Posteractiviteit.

Met toestemming overgenomen uit de nieuwsbrief oktober-december 2023 van De Poster in Veenendaal

Deel dit artikel via

Ook interessant voor u