In de zomermaanden openen veel kerken hun deuren voor gasten en toeristen. Het is mooi dat mensen het kerkgebouw willen bekijken of op zoek zijn naar zingeving en spiritualiteit. Door een Bijbelbox met gratis Bijbels te plaatsen, kunnen we bezoekers ook kennis laten maken met de boodschap van de Bijbel.

Bijbel in eigen taal

De houten Bijbelbox is een product van de Bijbelvereniging. De box heeft acht vakjes en elk vakje heeft ruimte voor twaalf Bijbeltjes. Bezoekers van kerken mogen gratis een Bijbeltje in hun eigen taal meenemen. Als kerk kunt u zo heel vrijblijvend Bijbeltjes aanbieden in de talen van de bezoekers die u ontvangt. Er zijn meer dan veertig talen op voorraad.

Groeiende vraag

Ad van Leeuwen, verantwoordelijk voor de verzending van de Bijbelboxen, merkt dat het aantal aanvragen toeneemt. “We beseffen onvoldoende dat er hele generaties zijn opgegroeid zonder enige kennis van de Bijbel. Toch zien we dat men wel graag kennis wil nemen van de inhoud van de Bijbel.
Door een Bijbelbox te plaatsen wordt op een laagdrempelige wijze in die behoefte voorzien.”
Behalve in kerken kunnen Bijbelboxen natuurlijk geplaatst worden in diaconale centra, wachtruimtes en stiltecentra. En in steeds meer kringloopwinkels staat een Bijbelbox.

De Bijbelvereniging is bekend van de Bijbels in hotels, gevangenissen en zorginstellingen. De Bijbelbox is een andere manier om de Bijbel onder de aandacht brengen. De Bijbelvereniging roept kerken dan ook op een Bijbelbox te plaatsen.

Gratis aanvragen

Natuurlijk kosten de Bijbels geld, maar toch worden ze gratis aangeboden. Diaconieën, evangelisatiecommissies en particuliere aanvragers blijken vaak bereid te zijn met een gift bij te dragen in de kosten. Donaties aan de Bijbelvereniging zijn fiscaal aftrekbaar.

Helpt u mee belangstellenden kennis te laten maken met de Bijbel in hun eigen taal? U kunt een Bijbelbox bestellen bij de Bijbelvereniging.

Deel dit artikel via

Ook interessant voor u