De vijf kenmerken van missie helpen om de zendingsopdracht concreet en praktisch vorm te geven. Deze infographic helpt om dit duidelijk te maken.

Christus stuurt zijn leerlingen de wereld in met de opdracht om het Evangelie te verkondigen. Ze gaan en ze worden gezegend. Waar zij komen, verschijnen de tekenen van Gods Koninkrijk. De beweging van het Koninkrijk gaat nog steeds door. Wij worden als kerken ingeschakeld in Gods missie voor deze wereld.

Woord en daad horen bij elkaar

De kerk laat in woorden en daden horen en zien dat er een God is en dat wij van Christus zijn. Maar hoe doe je dat? Op allerlei manieren! Hoe breed het missionaire werk is, komt mooi tot uitdrukking in de vijf kenmerken van wereldwijde zending. Deze ‘five marks of mission’ vormen samen een geheel, als een een huis met vijf kamers. Er is ruimte voor alle gaven en talenten.

Ontdek de mogelijkheden

We hebben een overzichtelijke weergave gemaakt van de vijf kenmerken van missie. Onder de korte uitleg staan een paar concrete voorbeelden. De infographic is een leuke ‘praatplaat’ voor bijvoorbeeld een kring of vereniging. Daag elkaar eens uit: welke missionaire werkwoorden herkennen we in onze gemeente? Waar zien we samen meer mogelijkheden om bij te dragen aan Gods missie? Welk van de vijf gebieden past bij jou persoonlijk?

vijf kenmerken van wereldwijde zending
Ga samen aan de slag

Veel zegen en plezier gewenst bij het ontdekken van (nieuwe) mogelijkheden! We zouden het leuk vinden om van je te horen hoe de vijf kenmerken van missie je vooruit hebben geholpen.

Deze infographic komt uit Doorgeven van mei 2024, een themanummer over kerk in zendingsgebied.

Deel dit artikel via

Ook interessant voor u