Projectomschrijving

De organisatie Mercy House biedt in Oekraïne een schuilplaats aan alleenstaande (jonge) vrouwen met hun baby’s en kinderen die in moeizame omstandigheden leven. Mercy House voorziet in voedsel en kleding en leert hun basisvaardigheden zoals koken en budgetbeheer. De moeders proberen te werken of een opleiding te volgen en zorgen voor de kinderen. Met de juiste begeleiding krijgen de moeders hun eigenwaarde terug, staan zij steviger in de schoenen en vatten zij moed om de toekomst tegemoet te treden!

Waarom dit project?

Zwangere meiden en jonge moeders staan er vaak alleen voor in Oekraïne. Het aantal abortussen en verlaten kinderen is daarom groot. Ook huiselijk geweld en familieconflicten komen veel voor. Mercy House helpt deze vrouwen zelfredzaam te worden en een thuis te creëren voor hun kinderen.

Impact

Door de moeders bed, bad en brood te bieden, kunnen zij ondertussen werken aan een zelfstandig leven. Een baan is daar een belangrijk onderdeel van. De moeders bouwen daarmee ook een sociaal netwerk op. Met de begeleiding van Mercy House krijgen de moeders hun leven met name emotioneel en financieel weer op de rit. Hun kinderen bloeien daarvan op. Een stabiele jeugd is van onschatbare waarde.

Wat kunnen we leren?

Naast professionele hulp kan een goede buur of collega voor alleenstaande ouders erg belangrijk zijn.

Deel dit artikel via

Uw donatie

Doneer op een andere manier

Bekijk deze projecten

Moeder- en babycentrum (Kiev)

Lees meer

Opvangcentrum straatkinderen

Lees meer