Vanaf 2011 was br. John van Leeuwen lid van de commissie die zich bezighield met de behartiging van de zaken van het zendingsproject in Burundi. Maar al daarvoor was hij bij Burundi betrokken, via de kerkenraad van Culemborg die steun gaf aan een aantal projecten in dat land waarbij br. Innocent Nimpagaritse betrokken was.

Jarenlang heeft hij zich mee ingezet om voor de EPRB het beste te zoeken, maar op de laatste studiedag van deputaten zending wilde hij graag afscheid nemen. Hij was al vijfenzestig toen hij toetrad tot de commissie.

Bij zijn afscheid memoreerde de voorzitter van zending, ds. Van der Zwan, dat br. Van Leeuwen nooit met een werkbezoek van zending mee was geweest naar Burundi. Dat hoefde ook niet, aldus br. Van Leeuwen, want vanuit de gemeente van Culemborg was hij er wel geweest op projectbezoek voor de stichting Tabarana, een stichting die in Makamba, in het zuiden van Burundi een kindertehuis ‘La Maison Wartburg’ ondersteunde.

Vanuit Culemborg komt er een nieuwe vertegenwoordiger in de commissie. We danken br. Van Leeuwen voor zijn jarenlange inzet!

Deel dit artikel via

Ook interessant voor u