Twee zondagen achter elkaar werd er stil gestaan bij de uitzending van Thessa en GertJan Engberts en hun zoontje Thomas. Begin juli vertrok het gezin naar Singapore voor een cursus als inleiding op hun vertrek, later die maand, naar het Team Centrum van OMF in Cambodja.

Thessa en GertJan werden als gezin uitgezonden om Team Centrum Managers in Cambodja te worden. Het Team Centrum heeft een gastenverblijf waar zendingswerkers of bezoekers aan het veld kunnen overnachten. Daarnaast wordt er ook taalles gegeven, werkt er ondersteunend personeel, is er een bibliotheek en zijn er vergaderruimten. Het Team Centrum dient ook als een veilige haven voor zendingswerkers die uitgeblust zijn of een luisterend oor nodig hebben.

Toen Thessa (afkomstig uit Leeuwarden) en GertJan (geboren en getogen in Den Ham ) een relatie kregen voerden zij veel gesprekken. Een van de vragen die ze bespraken was: ‘Waar zien we onszelf later wonen?’ Den Ham en Leeuwarden liggen best een eindje uit elkaar. Ze vertellen: ‘De zoektocht naar een toekomstige woonplaats bracht ons geen rust. In diezelfde periode vroegen we ons af hoe we ons leven in dienst van God mochten stellen. Dit bracht ons op Xplore Mission, een initiatief van vier Nederlandse zendingsorganisaties (Interserve, OMF, WEC en Wycliffe Bijbelvertalers) die jaarlijks een weekend en verschillende dagen organiseren voor mensen die willen ontdekken of zending iets voor hen is’. Dat was voor hen het begin van een ontdekkingsreis die hen uiteindelijk bij OMF bracht. Dat ging zeker niet vanzelf!

Voordat ze in gesprek gingen met de verschillende organisaties hadden ze al wel eens gefantaseerd in welk werelddeel ze zichzelf zagen wonen en werken. Thessa was met een groep jongeren naar Zuid-Afrika geweest en was daar enthousiast over, GertJan had wel interesse in de Arabische wereld. En zo kwamen ze gezamenlijk op Noord Afrika uit. Sloten ze ook werelddelen uit? GertJan: ‘We stonden oprecht voor alles wel open, maar niet voor Azië. Waarom wisten we zelf ook niet, maar dat leek ons niets.’

Ze gingen met alle vier organisaties in gesprek. Tot hun schrik ontdekten ze voordat ze met OMF zouden spreken, dat die organisatie alleen werkzaam is in Zuidoost-Azië. Ze vroegen zich af: ‘Heeft het wel zin om met OMF in gesprek te gaan? We weten toch dat we niet naar Azië willen?’ Maar ze vonden het niet zo netjes om de meeting af te zeggen en hebben het gewoon door laten gaan. Dat was maar beter ook, want tijdens het gesprek draaiden ze 180 graden om en wisten ze het zeker: ‘We moeten naar Azië met OMF!’, daar was geen twijfel over!

OMF heeft een website waar verschillende kansen voor zending op staan. Daar vonden ze de vacature van Team Centrum Managers. Het is een plek waar ze beide met hun eigen kennis en ervaring aan de gang kunnen: Thessa met haar Social Work-vaardigheden en GertJan met zijn kennis van projectmanagement en gezondheidszorg.

In de uitzenddiensten in Leeuwarden en Den Ham stond naast Woordverkondiging vooral ook aanbidding en gebed centraal. Vanwege de trouw van God, die zijn plannen volvoert in deze wereld, kon er vrijmoedig gebeden worden om een zegen over de weg die Thessa en GertJan met Thomas gaan. We dragen ze ook graag in uw gebeden op.

Deel dit artikel via

Ook interessant voor u