House of Hope start met ingang van 1 februari in Rotterdam-Lombardijen. Het is de vierde locatie voor House of Hope. In deze groene wijk wonen veel éénoudergezinnen en veel éénpersoonshuishoudens. Relatief veel mensen leven van een uitkering. Er zijn zorgen of jongeren in de wijk voldoende perspectief hebben. Kerken in de wijk, de gemeente en de welzijnsorganisatie zijn positief dat House of Hope naar Lombardijen komt. Annemarie Saat, kwartiermaker locatie Lombardijen: “We zijn meer dan welkom, omdat de urgentie wordt gevoeld dat er informele zorg nodig is. En daar zijn we als House of Hope in gespecialiseerd.”

De wijk in

House of Hope houdt maatschappelijk spreekuur waar mensen geholpen worden met hun financiën, invullen van formulieren, etc. Verder worden er groepsactiviteiten georganiseerd en gaat House of Hope de wijk in om mensen te vinden die hulp nodig hebben, het zogenaamde outreachende werk. Deze hulp organiseert zij vanuit de Johanneskerk, waar House of Hope zich gaat vestigen.

Steun van Kerk op Zuid

De samenwerkingsgemeente Rotterdam-Zuid staat in deze wijk. Annemarie vertelt dat deze kerk nauw betrokken is bij de opstart en uitvoering van het werk van House of Hope Lombardijen. “Zij ondersteunen de maatschappelijke spreekuren met vrijwilligers, doen mee met outreach activiteiten in de wijk en steunen in gebed. Samen met de gezamenlijke diaconieën van Rotterdam-IJsselmonde hebben zij kerstpakketten gefinancierd. We konden rond de feestdagen honderd pakketten uitdelen in de wijk. Die pakketten zijn door de jongeren in de gemeente gemaakt.”

Gebed verhoord

Het team is dankbaar dat ze kunnen starten in Lombardijen. “We hebben deze wijk al jaren op ons hart omdat we veel nood zien. Ons gebed is verhoord dat we hier nu ook aanwezig kunnen zijn.”

House of Hope start met twee dagdelen. Zodra de financiële situatie het toelaat, zal dit uitbreiden.

Deel dit artikel via

Ook interessant voor u