Projectomschrijving

Senegal behoort tot de dertig armste landen ter wereld. Dat heeft veel gevolgen. Er zijn weinig mogelijkheden voor het opleiden van medisch personeel waardoor er een enorm tekort is aan artsen. Tropenarts Tabitha Kieviet werkt in een zendingskliniek in Senegal. Zij traint Senegalese verpleegkundigen om in (meer) lokale gezondheidsbehoeften te kunnen voorzien. Zo kunnen meer mensen gebruik maken van medische zorg.

Waarom dit project?

Senegal behoort tot de dertig armste landen ter wereld. Dat heeft veel gevolgen. Er zijn weinig mogelijkheden voor het opleiden van medisch personeel. Een verpleegkundige in Senegal heeft niet een opleiding genoten zoals wij die in Nederland kennen. Er zijn weinig ziekenhuizen en klinieken. In veel dorpen en steden in dit land is basale medische zorg niet voorhanden. Zeker op het platteland is de medische nood groot.

Impact

Naast haar werk in de kliniek heeft Tabitha een uitgebreid netwerk van Senegalese gezondheidswerkers in de regio Dakar opgebouwd. Door middel van gerichte training op verschillende locaties draagt ze aan en met hen belangrijke kennis over. Protocollen worden gedeeld en gezondheidsprogramma’s in gang gezet. Hierdoor kan een betere medische zorg worden gegeven. En wordt Tabitha’s team uitgebreid.

Wat kunnen we leren?

Opleiding is niet overal zo vanzelfsprekend als bij ons. Investeren in opleiding is investeren in de eigen kracht van mensen. Zodat ze het vervolgens zelf kunnen.

 

Deel dit artikel via

Uw donatie

Doneer op een andere manier

Bekijk deze projecten

Begeleiding hiv/aidspatiënten

Lees meer

Hulp aan Soedanese vluchtelingen

Lees meer