Een baby gered en een moeder hersteld

Het verhaal van Yulia

Yulia had als ongewenst kind een moeilijke jeugd. Hoewel haar moeder een gerespecteerde directeur van de dorpsschool was, wilde zij zelf geen kind hebben. Yulia heeft jaren geprobeerd haar liefde te winnen en te zorgen dat haar moeder trots op haar zou zijn. Ze deed erg haar best daarvoor, maar ze had moeite met school.

Toen Yulia de leeftijd kreeg om te gaan werken, begonnen de problemen. Bij haar eerste baan werd ze niet betaald. Bij haar tweede baan werd ze bedrogen, gedrogeerd en bestolen. Haar derde baan was een goede baan, maar door de afstand naar huis werd ook dat een tragedie. In maart, toen Yulia door een park naar huis liep, werd ze verkracht door een buitenlander. Ze werd onderzocht door een dokter, maar het was pas na vijf maanden dat ze erachter kwam dat ze zwanger was. Toen Yulia haar moeder vertelde wat er gebeurd was, stond haar moeder erop dat ze een abortus liet plegen, maar ze was al te ver in haar zwangerschap om dat nog te kunnen doen. Yulia besloot om zich tijdens de rest van haar zwangerschap te verbergen voor de mensen in een gehuurd appartement, en ze plande om na de geboorte haar baby in het ziekenhuis weg te geven. Ze had echter elke dag meer en meer twijfel of ze haar baby kon opgeven en kon daardoor niet meer slapen.

De moeder van Yulia bleef onvermurwbaar en wilde de baby ter adoptie afgeven en zei ‘het is een schande voor de familie! Hoe kan ik de buren in de ogen kijken?’ Haar moeder was helaas niet bezorgd over het lot van haar dochter en kleinkind.

Eind december werd Yulia ziek door een longontsteking en ging naar het ziekenhuis. De onderzoekende arts-gynaecoloog vertelde haar over het moeder- en kindcentrum bij Father’s Home. De arts was daar erg in geïnteresseerd, omdat ze dacht dat die mensen net als zij met zwangere vrouwen werken én die ook nog eens christelijke waarden hebben in staat moesten zijn om een goed huis te vinden voor haar baby.

In ons centrum ontmoette Yulia jonge vrouwen die ook dezelfde moeilijke keuze hadden gemaakt en besloten hadden om hun baby’s te houden en om te leren hoe goede moeders te zijn.

Op 30 december 2019 beviel Yulia van een mooie baby, een jongen. Nadat ze vijf dagen in het ziekenhuis gelegen had, werd ze met haar zoon overgeplaatst naar het moeder- en kindcentrum. Er was veel gebed en er waren gesprekken met haar moeder en grootmoeder, die tijd doorbrachten met hun kleinzoon. Ze zagen ook de andere jonge moeders, ontmoetten de medewerkers van Father’s Home en God was aan het werk. Een paar weken later zei Yulia voor het eerst dat ze niet haar zoon zou opgeven voor adoptie.

Er moet nog steeds veel gebeuren qua documentatie, het bouwen van een relatie tussen Yulia en haar moeder en het leven in de omstandigheden, maar het belangrijkste is dat zij besloten hebben om samen een gezin te vormen.

Uw donatie

Doneer op een andere manier

Bekijk deze projecten

Onderdak voor moeder en kind (Vatutine)

Lees meer

Rehabilitatie kindslaven

Lees meer