Projectomschrijving

De werkloosheid in het zuiden van Egypte is groot. Met het opzetten van een eenvoudig naaiatelier wil DUET jonge vrouwen helpen. De vrouwen leren er een vak en kunnen als naaister de kost verdienen. Vroeger waren ze werkloos en afhankelijk. Tegenwoordig verkopen ze hun zelfgemaakte kleding op de markt. Zo groeit niet alleen hun financiële zekerheid, maar ook haar zelfvertrouwen.

Waarom dit project?

De Koptische Orthodoxe kerk van Deir El Barsha wil vrouwen leren voorzien in hun eerste levensbehoeften. Veel mensen in het zuiden van Egypte werken maar een paar maanden per jaar als seizoenarbeider. Geen werk betekent geen inkomen. Met het opzetten van een naaiatelier waar vrouwen aan het werk kunnen, wil DUET de zelfredzaamheid van gezinnen vergroten.

Impact

In het verleden zijn al veel mannen en vrouwen door DUET geholpen met een kleine lening. Een manier die effect blijkt te hebben. Sommigen gebruiken de lening om een stukje land of wat vee te kopen. Anderen investeren in een lasapparaat zodat ze een werkplaatsje kunnen beginnen. Vrouwen die met hulp van DUET leren naaien, worden zo structureel geholpen aan een eigen inkomen.

Wat kunnen we leren?

Iemand die honger heeft, kun je beter een hengel geven dan een vis. Maar als de ontvanger niet weet hoe hij de hengel moet gebruiken, is hij nog geen stap verder. Geven en toerusten moeten hand in hand gaan.

Deel dit artikel via

Uw donatie

Doneer op een andere manier

Bekijk deze projecten

Hulp aan Soedanese vluchtelingen

Lees meer

Armoede bestrijden

Lees meer

Training kwetsbare vrouwen

Lees meer