Armoede en HIV/aids zijn de grote problemen in Mozambique. Door het eerste kunnen veel mensen zich veel dingen niet permitteren, ook niet noodzakelijke levensbehoeften en bijvoorbeeld onderwijs voor de kinderen. Door HIV/aids vallen veel ouders en grootouders weg. Hierdoor staat ook de zorg van de bredere familiekring onder druk. Een zorgelijke situatie. De overheid is afwezig en er zijn geen voorzieningen voor wezen en kwetsbare kinderen. Daarom leven sommige kinderen op straat.

Waarom dit project?

In de stad Pebane, in het oosten van Mozambique, trekt een kerk zich het lot van wezen en kansarme kinderen aan. Ze willen de leefomstandigheden van deze kinderen in de regio Pebane verbeteren. Vanuit hun kerkgebouw geven ze ondersteuning met voedselpakketten, schoolmateriaal en medische middelen. Dat doen ze al een aantal jaren en er is een team van helpers ontstaan. Nu willen ze graag hun zorg uitbreiden naar een groter gebied, ook de dorpen rond deze stad. Daar helpt diaconaat hen bij.

Impact

Door de kinderen eten, medicijnen, schoolspullen en een overheidsregistratie (wat bij ons meteen na de geboorte gebeurt) te geven, krijgen ze een stevige basis. De kinderen worden dagelijks opgevangen en begeleid. Ze kunnen met vragen en problemen bij het team terecht. Zo wordt voorkomen dat het straatkinderen worden en kunnen de kinderen vooral opbloeien. Een stabiele jeugd is van onschatbare waarde.

Deel dit artikel via

Uw donatie

Doneer op een andere manier

Bekijk deze projecten

Opvangcentrum straatkinderen

Lees meer

Opvang en begeleiding weeskinderen (Sun City)

Lees meer