Projectomschrijving

Hiv/aids maakt veel slachtoffers in Zuid-Afrika. Er zijn veel kinderen die door aids beide ouders verloren. Als er geen grote broer of zus is om op terug te vallen, zijn deze wezen aan hun lot overgelaten en zwerven ze over straat met alle gevolgen van dien. Sun City is een opvanghuis voor deze wezen. De kinderen krijgen te eten en begeleiding tot volwassenheid. De staf en kerkelijke vrijwilligers geven lichamelijke en geestelijke zorg. Ook gaan de kinderen naar school. Zonneschijn in hun leven!

Waarom dit project?

Al sinds 2004 zijn onze kerken betrokken bij dit project in Zuid-Afrika. De lokale kerken konden de last van de hiv/aidsproblematiek niet dragen zonder hulp van buitenaf. De Zuid-Afrikaanse overheid was aanvankelijk erg terughoudend. Gelukkig is dat laatste wel veranderd, maar dat neemt niet weg dat de opvang en begeleiding van (half)wezen nog steeds nodig is. In Zuid-Afrika zijn ongeveer 2,2 miljoen hiv/aids wezen. Bijna 20% van de mensen van 15-49 jaar is met hiv besmet.

Impact

Kinderen krijgen onderdak, voeding en onderwijs. Hun kans op een menswaardige toekomst wordt zo vergroot.

Wat kunnen we leren?

Een opgroeiend kind kost geld. Dat is bij ons niet anders dan in Zuid Afrika. Kinderen hebben onderdak, gezonde voeding, kleding en onderwijs nodig. Zolang onze hulp nodig is, willen we er zijn voor de weeskinderen die via dit project worden geholpen.

Deel dit artikel via

Uw donatie

Doneer op een andere manier

Bekijk deze projecten

Werkgelegenheid en hiv-voorlichting

Lees meer

Opvang en begeleiding weeskinderen (Thembalethu)

Lees meer