Zoek je een manier om actief betrokken te zijn bij het delen van het geloof, maar vind je het lastig om de drempel over te stappen? Wil jij graag mensen helpen die op zoek zijn naar antwoorden op levensvragen? Dan is VraagaanGod.nl op zoek naar jou! Word vragenbeantwoorder.

Wat is VraagaanGod.nl?

VraagaanGod.nl is een interkerkelijk project, dat mensen uitdaagt een levensvraag te stellen via een formulier op de website. Het is een online manier van missionair-zijn: niet er zelf op uitgaan om de boodschap te verkondigen, maar in je antwoord aansluiten bij de vragen die mensen hebben.

De website en het mailadres bereiken vooral mensen die niet of nauwelijks iets weten van het christelijk geloof en die ook nooit beseft hebben dat in de Bijbel zoveel antwoorden te vinden zijn. Mensen stellen er heel persoonlijke vragen, over bijvoorbeeld huwelijk, werk, lijden en schaamte.

Wat doet een beantwoorder?

Als lid van een antwoordteam krijg jij de kans om één keer per week (of vaker) een vraag te beantwoorden van iemand die op zoek is naar antwoorden vanuit een christelijk perspectief. Je hebt zeven dagen de tijd om een goed doordacht antwoord te sturen. Dat hoef je niet alleen te doen. De redactie leest je antwoord na en geeft je feedback.

De vragen worden door een landelijk team toegewezen per regio, zodat we mensen lokaal kunnen helpen en indien nodig doorverwijzen naar een kerk of christelijke cursus in hun buurt. Als lid van een gemeente- of regioteam werk je samen met andere christenen uit jouw kerk of regio. Een team bestaat uit vijf beantwoorders, één redacteur, één planner en bidders.

Wie kan beantwoorder worden?

VraagaanGod.nl zoekt mensen die een levende relatie met God hebben en de Bijbel beschouwen als het onfeilbare Woord van God. Je hoeft geen expert te zijn, maar een oprecht verlangen om anderen te helpen en te dienen is essentieel. Ook is het belangrijk dat je bereid bent om één keer per week tijd vrij te maken om een vraag te beantwoorden.

Waarom meedoen?

Door deel te nemen aan VraagaanGod.nl krijg je de kans om actief betrokken te zijn bij het delen van het geloof op een laagdrempelige manier. Je draagt bij aan het beantwoorden van levensvragen en het leggen van relaties met mensen die op zoek zijn naar antwoorden. Daarnaast biedt het werken in een antwoordteam de mogelijkheid om samen te groeien in geloof, elkaar te bemoedigen en te ondersteunen.

Doe je mee?

Als je graag deel uitmaakt van dit boeiende project en mensen wilt helpen bij het vinden van antwoorden op hun levensvragen, meld je dan aan! Hoewel er voor kerken kosten verbonden zijn aan de webtool, biedt deze manier van werken een waardevolle kans om het evangelie te delen en hiermee gehoor te geven aan de opdracht van Jezus. En dat op het moment dat het jouw uitkomt, vanaf de bank. Dus meld je nu aan!

Meedoen met een eigen team van je kerk? Meer informatie daarover staat in de brochure van VraagaanGod.nl.

Deel dit artikel via

Ook interessant voor u