Winterfair in Hengelo

De zendingscommissie van Hengelo organiseerde op 27 januari 2024 een Winterfair. Ze delen graag hoe ze dat hebben aangepakt.

De Winterfair werd gehouden in ons eigen kerkgebouw. Aan de hand van een draaiboek hebben we ons stappenplan ingevuld. Een goede taakverdeling is belangrijk, net als tussentijdse checks.

Om de opkomst zo groot mogelijk te maken, zijn we zijn ruim van te voren begonnen met publiciteit richting de gemeente: kerkblad, beamen op zondag, de website, facebook enzovoorts.

We hebben een oproep uitgedaan naar de gemeente met de vraag wie een kraam zou kunnen vullen of een workshop zou willen geven. Uiteindelijk hadden we een goed gevulde en gezellig ingerichte hal met kramen met diverse hand-, haak- en breiwerken, allerlei houtbewerkingen, boeken, zelf gebakken koeken, zelf gemaakte bonbons en pakketjes bloemenzaad. De jeugd had vogelvoerpakketten gemaakt. Natuurlijk was er ook een stand met informatie over het zendingswerk van onze kerken.

Er was een workshop bloemschikken met voorjaarsbollen en pindasnoeren maken.

pindasnoeren maken op de winterfair in Hengelo

En niet onbelangrijk: er was een stand met koffie, thee, chocolademelk, fris en glühwein. Er heerlijke zelfgemaakte erwtensoep verkocht en de broodjes braadworst vlogen over de toonbank!

We kijken terug op een gezellige middag met een grote opkomst en zeker ook een mooie opbrengst voor het zendingswerk.

Al met al voor herhaling vatbaar. We hebben  alweer plannen voor volgend jaar.