CGK Opperdoes houdt ieder voorjaar een tulpenactie. Leden kunnen tulpen laten bezorgen bij andere gemeenteleden en bij inwoners van Opperdoes. Zo kunnen zij iemand groeten, bedanken, feliciteren, laten merken dat er aan hem/haar gedacht wordt, het goede toewensen of een hart onder de riem steken. Leuk om te krijgen, maar ook om te geven!

Hoe werkt het?

Ieder gemeentelid ontvangt vijf kaartjes. Op de ene zijde van het kaartje komt de naam en het adres van de ontvanger te staan. En op de andere zijde wordt een groet, wens of aardig woord geschreven. De kaartjes, elk voorzien van drie euro, worden in een doos op de tafel in de hal van de kerk gestopt. Nadat de benodigde bossen tulpen zijn gekocht en van een kaartje voorzien, zorgt de jeugdclub ervoor dat alle tulpen met bijbehorende kaartjes worden bezorgd.

Afgelopen jaar zijn er door 70 mensen kaartjes ingeleverd, 450 bosjes tulpen besteld en op 144 adressen bloemen bezorgd.

De opbrengst was deze keer bestemd voor brandstof voor de auto van ds. Gaobolelwe Ngakayaja. Deze dominee uit D’kar (Botswana) is met emeritaat gegaan en krijgt daarom geen financiële tegemoetkoming meer. Brandstof is duur geworden. En door de droogte zijn koeien die als oudedagsvoorziening bedoeld waren doodgegaan. Hierdoor kan hij het zich niet meer veroorloven om te tanken. Maar hij wil nog zo graag naar de boerderijen in de omgeving rijden om de nomadische werkers het Evangelie te brengen.

 

Ds. en mevr. Ngakayaja