Aardbeving met desastreuze gevolgen

Op 3 november werd het westelijke deel van Nepal getroffen door een forse aardbeving. Het epicentrum ligt bij de plaats Jajarkot in de provincie Karnali. Nepal wordt regelmatig getroffen door aardbevingen, zoals in 2015 West Kathmandu. Het gebied dat nu getroffen is, is moeilijker te bereiken dan het gebied in 2015.

Ingrijpende gevolgen

Op dit moment zijn meer dan 200 doden, maar dat aantal zal nog wel oplopen. Een veelvoud zijn gewond en veel huizen zijn ingestort. Omdat het gebied minder toegankelijk is, komen de berichten druppelsgewijs binnen.

Voedsel en noodhulp

Via onze partner AC willen we hulp bieden juist daar waar de nood erg hoog is: daar waar mensen geen dak boven hun hoofd hebben, geen eten en sanitaire voorzieningen. We willen helpen met voedsel, medicijnen, tenten en andere noodzakelijke zorg. Hoop brengen waar wanhoop heerst. Helpt u mee?

Uw steun

Bid mee voor de getroffenen en hulpverleners. Giften kunnen overgemaakt worden op IBAN NL52 INGB 0000 5353 00 t.n.v. Landelijk Kerkelijk Bureau o.v.v. noodhulp Nepal of – in het geval van een actie in uw gemeente voor dit noodhulpproject – op het rekeningnummer van de diaconie. Hartelijk dank!

Deel dit artikel via

Uw donatie

Doneer op een andere manier

Bekijk deze projecten