Projectomschrijving

In het Embrace Center, een opvangcentrum in de stad Bujumbura in Burundi, vinden straatkinderen en kinderen met een beperking overdag een veilige plek. Het opvangcentrum, verbonden aan de lokale kerk Christian Life Ministries, betaalt voor 25 kinderen de schoolkosten en biedt medische zorg, een dagelijkse maaltijd, bijles, sport, spel en ontspanning. Gedreven door Gods liefde en met persoonlijke aandacht voor elk kind begeleidt het team hen naar zelfstandigheid. De kinderen voelen zich de koning te rijk!

Waarom dit project?

In de grote stad Bujumbura is veel armoede, verslaving, geweld, uitzichtloosheid en steeds terugkerende ziekten als malaria en buiktyfus. Er zwerven veel kinderen op straat die enorm kwetsbaar zijn en bedelend proberen aan eten te komen. Als ze wat ouder worden, kampen ze vaak met depressies en schaamte. Ze leren geen vak, waardoor ze moeilijk in hun onderhoud kunnen voorzien. Op jonge leeftijd kunnen ze al ernstig ziek worden, waardoor ze voor het leven getekend zijn.

Impact

Het team van Embrace vangt straatkinderen op en begeleidt hen naar een basisschool. Om hun zo meer kansen op een hoopvolle en waardige toekomst te geven. Door op jonge leeftijd te werken aan het fundament onder het leven van de kinderen – via persoonlijke aandacht en liefde, onderwijs en talentontwikkeling – willen we hen voorbereiden op een stabiel en zelfstandig bestaan. Daarnaast krijgen kinderen ook de nodige medische zorg. Op deze manier willen we hun hoop bieden op de toekomst, waarmee ze uit de negatieve spiraal van armoede, geweld en gebrokenheid kunnen komen.

Wat kunnen we leren?

Een beetje persoonlijke aandacht en liefde maakt een wereld van verschil. En niet alleen voor de kinderen in Burundi!

Deel dit artikel via

Uw donatie

Doneer op een andere manier

Bekijk deze projecten

Rehabilitatie kindslaven

Lees meer

Opvang en begeleiding weeskinderen (Thembalethu)

Lees meer