Het verhaal van Ut Chey

Door de vijver heeft Ut weer een toekomst

Ut Chey kan geen letter lezen of schrijven. Hij woont in een van de droogste regio’s van Cambodja, in het dorp Chraneang Te. Dankzij een bloeiende groentetuin en een stel kippen, gesponsord door CGK Diaconaat, heeft hij toch voldoende inkomen om zijn gezin te onderhouden. Hoe dat kan, lees je in zijn verhaal.

Een paar jaar geleden werkte Ut als rijstboer. Omdat hij daarmee te weinig verdiende, liet hij zich ook inhuren als constructiemedewerker. Maar de aannemer die hem inhuurde buitte hem uit, en voedsel, kleren of schoolgeld kon hij nog steeds niet betalen. Thuis voelden Ut en zijn vrouw zich gediscrimineerd door hun buren omdat ze analfabeet waren en niet goed wisten hoe je sociaal op te stellen. Ut zegt daarover: “Het voelde alsof we blind waren”.

Getraind en bemoedigd

Op een dag kwam iemand van de organisatie PNKS bij Ut’s gezin langs. Zij hadden een vijver gegraven naast het dorp en leerden hem om groenten te verbouwen, vee te houden of vissen te vangen met behulp van het water uit die vijver. Ook is er door de vijver is veilig drinkwater beschikbaar.

Breed glimlachend vertelt Ut: “Ik ben erg dankbaar dat PNKS mij hoop en zelfvertrouwen heeft gegeven door die vijver. Mijn kinderen kunnen nu naar school, we zijn getraind en bemoedigd door PNKS en onze dorpsgenoten. Mijn droom is om een huis voor mijn gezin te bouwen, daarvoor spaar ik nu. Ik hoop dat anderen op die manier ook hun droom waar kunnen maken.”

Door uw steun kunnen arme boeren in Cambodja toch een toekomst. Blijf geven en bidden voor Ut en dit project.

Uw donatie

Doneer op een andere manier

Bekijk deze projecten

Armoede bestrijden

Lees meer

Zelfredzame weduwen, wezen en gehandicapten

Lees meer