Eén keer per jaar is het Dienstenbureau een kleine dependance van de TUA. Studenten die het vak missionaat volgen, brengen als onderdeel van het lesprogramma een bezoek aan het Dienstenbureau in Veenendaal. Op vrijdag 31 mei kregen zij daar een gastcollege van de consulenten van zending, diaconaat en evangelisatie over ontwikkelingen op die drie gebieden. Het zijn terreinen waarvan in de loop van de jaren steeds duidelijker is geworden dat ze onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Het gastcollege bevat ook een praktijkgedeelte. De studenten bezochten de pioniersplek De Poster in Veenendaal en ze maakten een Pauluswandeling in Veenendaal. Die wandeling ging onder andere door een straat waar aan de ene kant dure huizen achter hoge heggen staan en aan de andere kant goedkope huurflats. Het viel de studenten al snel op dat het logisch aanvoelt om missionaire activiteiten te richten op de flats, “alsof de bewoners van de villa’s het evangelie niet nodig zouden hebben”.

Als consulenten hopen we met de gastcolleges de studenten te inspireren en uit te dagen om wat zij horen, te integreren in hun studie en om te gaan gaan ontdekken wat hun eigen roeping is als het gaat om zending, diaconaat en evangelisatie.

Deel dit artikel via

Ook interessant voor u