"Ik wil andere verslaafden helpen uit hun nachtmerrie te stappen"

“Ik heb weer doelen in mijn leven”

Tot mijn 17e leidde ik een normaal leven. Ik haalde goede resultaten op school en studeerde in Kiev op de Republican Higher College van de Olympic Reserve. Ik reisde door zo ongeveer heel Europa en won vele internationale voetbaltoernooien. Toen ik 17 was, kwam mijn wereld plotseling op zijn kop te staan. Mijn vader overleed. Ik had niets om dit verlies te compenseren. Ik had niemand meer, mijn vader was alles voor me. Ik begon naar iets te zoeken dat mijn plotselinge leegheid kon vullen en natuurlijk vond ik dat. Het begon met Tramadol toen ik 18 was, later gebruikte ik heroïne. Nu ben ik 36 en 18 verslaafde jaren jaren van mist, duisternis en nachtmerries verder.

Al 1 jaar en 3 maanden clean

Ik kwam onverwachts terecht in rehabilitatiecentrum Het Anker. Eerlijk gezegd heb ik lang van mezelf gedacht dat ik niet genoeg was, maar door het proces van rehabilitatie en resocialisatie gebeurde er iets met me. Ik weet zeker dat het God was Die mij hielp. Voor de behandeling kon ik niet langer dan 2 weken clean blijven. Nu is het gelukt om al 1 jaar en 3 maanden clean te blijven! Dat is bijna niet voor te stellen.

Mijn leven is heel erg veranderd. Ik heb weer doelen in mijn leven en ik heb geleerd hoe ik die doelen kan bereiken. Na 10 jaar heb ik nu weer contact met mijn moeder en broer. Het voelt gek en ongewoon dat er mensen om me heen zijn die altijd voor me klaar staan om te helpen. Dat is een wonder van God.

God verandert het leven

Zonder de hulp van de medewerkers van Het Anker zou dit allemaal niet gebeurd zijn. Met hun voorbeeld, vriendelijke woorden, wijze adviezen op het juiste moment en begeleiding hebben zij me gesterkt in de juistheid van mijn beslissing: mijn leven veranderen. God verandert het leven, maar Hij doet dat door mensen heen.

De toekomst

Ik zal geen uitvinder van de fiets worden. Ik zie mijn toekomst in het helpen van verslaafden om uit hun nachtmerrie te stappen. God heeft mij geestelijk doen ontwaken en ik ben heb de verschillende fasen van de rehabilitatie doorgegaan. Ik moet mijn ervaringen doorgeven aan andere verslaafden. Het is voor een verslaafde namelijk veel makkelijker om adviezen aan te nemen van iemand die hetzelfde heeft meegemaakt. Mijn toekomst is dus het dienen van verslaafden. Prijs God voor de wonderen in mijn leven!

Uw donatie

Doneer op een andere manier

Bekijk deze projecten

Moeder- en babycentrum (Kiev)

Lees meer

Onderdak voor moeder en kind (Vatutine)

Lees meer

Rehabilitatie druggebruikers

Lees meer