Het Mamasagebied (rondom het dorp Mamasa) ligt in het zuiden van het centrale deel van het eiland Sulawesi in Indonesië. De CGK ondersteunt het eigen opbouw- en zendingswerk van de Gereja Toraja Mamasa (Torajakerken). Die kerken zijn mede uit ons zendingswerk ontstaan. De GTM hebben zo’n 580 kerken en in totaal zo’n 350 predikanten (m/v).

Bunggu

Een echt zendingsproject van de GTM is Bunggu, in het noorden van Zuid-Sulawesi met vijf kampongs (dorpen), waar nieuwe kerken werden geplant. Twee predikanten van de GTM werken als zendelingen in dit gebied (ds. Note en ds. Rudiman). Zij groeiden op in Bunggu, studeerden samen – met hulp van de CGK – theologie in Mamasa. Na het behalen van hun diploma in 2018 werden zij bevestigd in hun eigen gebied.

Mada’

Het dorp Mada’ en omgeving is ook zendingsgebied van de GTM. Het ligt hoog in de bergen ten zuiden van Mamasa. Er is een zendingsschool van de GTM. De kinderen horen er het evangelie en brengen de naam van Jezus Christus en zijn betekenis en werk mee naar huis. Er zijn kleine gemeenten in Mada’ en het dichtbijgelegen Pangngala, voortgekomen uit de zendingsschool. In 2013 kreeg Mada’ haar eerste eigen predikante, mevr.ds. Tanak.

Deel dit artikel via

Uw donatie

Doneer op een andere manier