Gebieden waar we (samen)werken

Zending werkt in verschillende landen samen met lokale kerken. Op Sulawesi in Indonesië doen we dat al heel lang, sinds 1928. Omdat het werken daar in de jaren 40 en 50 van de vorige eeuw door politieke omstandigheden heel moeilijk was, werd rond 1960 begonnen in Venda, Zuid-Afrika. Ruim tien jaar later kwam daar KwaNdebele bij, ook in Zuid-Afrika. Daarna volgden Botswana (1990), Mozambique (1995), Burundi (2010), Siberië (2010) en Thailand (2010). In 2013 kwam zendingswerk in Europa onder de aandacht. Na verloop van tijd is zending projecten gaan steunen in Girona, Parijs, Noord-Italië en Noord-Ierland.

Samenwerken in plaats van leidinggeven

Vroeger hadden zendelingen uit Nederland de leiding in het werk. Tegenwoordig werken we samen met plaatselijke kerken en christenen. Zij doen het eigenlijke werk. Vanuit Nederland geven wij advies en ondersteuning, ook financieel.

Zending wil (toe naar een situatie waarin we) gezamenlijk optrekken en van elkaar leren. Over wederkerigheid en gelijkwaardigheid wordt dan ook voortdurend nagedacht, gesproken en gereflecteerd. We nemen de tijd met elkaar om terug te kijken op de samenwerking, daarvan te leren en met elkaar ontwikkelingsgerichte afspraken te maken.

Helpt u mee?

Helpt u mee om het zendingswerk mogelijk te maken?! Dit kan door gebed, maar ook door middel van financiële steun. Financiële giften zijn fiscaal aftrekbaar. U kunt uw gift overmaken naar IBAN NL22 RABO 0365 1306 48 t.n.v. Landelijk Kerkelijk Bureau CGK, onder vermelding van: buitenlandse zending-naam project.

 

Botswana

Lees meer

Burundi

Lees meer

Europa

Lees meer

Isaan, Thailand

Lees meer

KwaNdebele

Lees meer

Mozambique

Lees meer

Nederland

Lees meer

Sulawesi

Lees meer

Tajmyr, Siberië

Lees meer

Venda

Lees meer